Vesti

Živojin Rakočević - direktor Doma kulture u Gračanici

Pesnik i novinar sa Kosova, Živojin Rakočević, imenovan je za direktora Doma kulture u Gračanici.
 • 02.09.2013
 • 23:25 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 13814
Živojin Rakočević - direktor Doma kulture u Gračanici
Živojin Rakočević (Foto KIM)

Bivši glavni i odgovorni urednik KIM radija i član Republičke radiodifuzne agencije Živojin Rakočević i zvanično je od danas novi direktor Doma kulture u Gračanici.

Rakočević je na tu dužnost zamenio Dejana Jevtića koji je funkciju direktora Doma kulture u Gračanici obavljao proteklih nekoliko godina.

Rakočević je rođen 1973. godine u Morači. Diplomirao na Filološkom fakultetu u Prištini a magistrirao na Univerzitetu u Beogradu.

Objavio je niz knjiga poezije i publikacija. Dobitnik je više priznanja među kojima su najznačajnije: “Brankova nagrada” Matice srpske u Novom Sadu, “Univerzitetska nagrada Prištine”,  “Lazar Vučković”,  Kondir kosovke devojke i  nagrada “Grigorije Božović”.

Pripala mu je i godišnja nagrada “Milan Pantić” za istraživačko novinarstvo i hrabrost u izveštavanju o događajima vezanim za pogrom Srba 17.marta 2004.

Novoimenovani direktor Doma kulture u Gračanici, Živojin Rakočević, biće sutra gost Jutarnjeg programa Televizije Centar.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018