Vesti

Živojin Rakočević - direktor Doma kulture u Gračanici

Pesnik i novinar sa Kosova, Živojin Rakočević, imenovan je za direktora Doma kulture u Gračanici.
 • 02.09.2013
 • 23:25 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 13001
Živojin Rakočević - direktor Doma kulture u Gračanici
Živojin Rakočević (Foto KIM)

Bivši glavni i odgovorni urednik KIM radija i član Republičke radiodifuzne agencije Živojin Rakočević i zvanično je od danas novi direktor Doma kulture u Gračanici.

Rakočević je na tu dužnost zamenio Dejana Jevtića koji je funkciju direktora Doma kulture u Gračanici obavljao proteklih nekoliko godina.

Rakočević je rođen 1973. godine u Morači. Diplomirao na Filološkom fakultetu u Prištini a magistrirao na Univerzitetu u Beogradu.

Objavio je niz knjiga poezije i publikacija. Dobitnik je više priznanja među kojima su najznačajnije: “Brankova nagrada” Matice srpske u Novom Sadu, “Univerzitetska nagrada Prištine”,  “Lazar Vučković”,  Kondir kosovke devojke i  nagrada “Grigorije Božović”.

Pripala mu je i godišnja nagrada “Milan Pantić” za istraživačko novinarstvo i hrabrost u izveštavanju o događajima vezanim za pogrom Srba 17.marta 2004.

Novoimenovani direktor Doma kulture u Gračanici, Živojin Rakočević, biće sutra gost Jutarnjeg programa Televizije Centar.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018