Vesti

Žilivode: Pretraga završena, ljudskih ostataka nema

EULEKS je danas saopštio da je posle dve godine pretraga terena u Žilivodama završena. Ljudski ostaci nisu pronađeni.
Žilivode: Pretraga završena, ljudskih ostataka nema
Žilivode (Foto arhiva KIM)

"Predmetna površina navedena u prvobitnom sudskom nalogu obuhvatala je 7. 500 kvadratnih metara i 12 rudnika uglja povezanih tunelima. Oni su iskopavani tokom radova koji su trajali 24 sedmice. Ljudski ostaci nisu pronađeni", izjavio je Krasimir Nikolov, iz Odeljenja za sudsku medicinu (OSM).

On napominje da nedavni požar na lokaciji Žilivode nije mogao da uništi moguće dokaze pošto je požar bio samo površinski.  USKORO OPŠIRNIJE…..Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017