Vesti

Žilivode: Iskopavanja počinju ove nedelje

Iskopavanja na lokaciji Žilivode kod Obilića, gde su, kako se predpostavlja, zakopana tela 26 kosovskih Srba, počeće u toku ove nedelje saznaje KIM radio.
Žilivode: Iskopavanja počinju ove nedelje
Žilivode (Foto Kurir)

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Kosova Prenk Đetaj u izjavi za KIM radio kaže da iskopavanja nisu počela u maju mesecu, kako je ranije najavljeno, zbog loših vremenskih prilika.

“Prethodnih dana teren je bio nepristupačan zbog kiše,  pa nije moglo da se krene sa radom. Danas ću biti tačno obavešten kada će početi iskopavanje, ali je sigurno da će to biti ove nedelje”, kazao je Đetaj.

Lokacija u Žilivodama pretraživana je tri puta u poslednje četiri godine.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017