Vesti

Zeri: Tači bi da bude predsednik Kosova?

Premijer Kosova Hašim Tači razmišlja da preuzme funkciju predsednika, pošto Alijansa za budućnost Kosova (AZBK) uslovljava ulazak u koaliciju s njegovom Demokratskom partijom Kosova (DPK) jedino time da funkciju premijera preuzme lider AZBK Ramuš Haradinaj, piše prištinski dnevnik Zeri.
Zeri: Tači bi da bude predsednik Kosova?
Hašim Tači i Fejt (Foto arhiva KIM)

"Hašim Tači namerava da to učini glasanjem u Skupštini, a ne da se podvrgne neposrednim izborima, kako je predviđeno predlozima za izmenu Ustava Kosova i izbornih zakona koja još uvek nije okončana", piše dnevnik.

To su za dnevnik kazali izvori unutar DPK-a, vladajuće partije čiji je Tači lider.

"Tači neće biti spreman da u trku za predsednika uđe na osnovu reforme izbornih zakona i izmena Ustava, kojima je predviđeno da predsednika biraju građani na neposrednim izborima", rekao je izvor dnevnika.

Isti izvor kazao je da je Tači spreman da uđe u trku za predsednika samo kao zajednički kandidat njegove partije i AZBK. Tači će na funkciju predsednika Kosova doći glasovima poslanika da bi se nakon toga okončale započete izborne i ustavne reforme, kaže izvor dnevnika.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018