Vesti
Zdravlje

Zvanično potvrđen prvi slučaj korone na centralnom Kosovu

Na teritoriji opštine Gračanica danas je registrovan prvi slučaj zaraze koronavirusom, potvrdio je direktor Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici dr Bratislav Lazić. RTV Kim saznaje da je osoba kod koje je dijagnostifikovan virus sa Odeljenja fizijatrije u Donjoj Gušterici.
Zvanično potvrđen prvi slučaj korone na centralnom Kosovu
Ilustracija (Foto Pixabay)

"Pacijent je bez simptoma i zbrinut. Članovi njegove porodice i osobe sa kojima je zaraženi bio u kontaktu su u samoizolaciji. Svi oni biće testirani, zbog utvrđivanja eventulanog postojanja novih slučajeva zaraze virusom kovid-19", rekao je Lazić za Kosovo onlajn.

RTV Kim je nezvanično potvrđeno da je osoba kod koje je registrovano prisustvo virusa sa Odeljenja fizijatrije Doma zdravlja u Donjoj Gušterici, te će svi zaposleni biti testirani.

Direktor Doma Zdravlja u Donjoj Gušterici dr Zvonimir Stašević nije želeo da potvrdi ovu informaciju.

“Mi nemamo ovlašćenja da dajemo bilo kakve izjave, imate Infektivnu kliniku i KBC”, kazao je kratko Stašević.

RTV Kim je potvrdu informacije o zaraženom pokušao da dobije i od infektologa dr Vanje Ilić, ali nam je i ona kazala da “bez saglasnosti dr Bratislava Lazića ne sme da daje nikakve izjave za medije”.

Naša redakcija već nekoliko sati pokušava da stupi u kontakt sa direktorom Kliničko-bolničkog centra Priština u Grčanici dr Bratislavom Lazićem, ali on ne odgovara na naše pozive.

Popović i Rakić pozivaju na poštovanje mera

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave i administracije Goran Rakić danas je posetio opštinu Gračanica i sa gradonačelnikom Srđanom Popovićem, razgovarao o prvom izolovanom slučaju zaraze koronavirusom u ovoj opštini.

Popović je kazao da je “u stalnoj koordinaciji i kontaktu sa osobljem KBC-a u Gračanici i domom zdravlja u Donjoj Gušterici”.

Sagovornici su se složili da nema mesta panici i apeluju da se poštuju preporučene mere.Ostale vesti

Ramadani: Na Kosovu preko 200 hiljada zaraženih

Na Kosovu je tokom poslednja 24 sata zabeleženo 214 slučajeva korona virusa, što je rekordan broj u odnosu na broj obolelih od početka marta. Činjenica je i da je u poslednjih osam dana zabeleženo 35 smrtnih slučajeva.

  • 09.07.2020
U opštini Štrpce pet pozitivnih slučajeva koronavirusa
Direktor Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić potvrdio je za RTV Herc da je u ovoj opštini 5 osoba pozitivno na koronavirus.
  • 09.07.2020
Još 11 preminulih i 266 zaraženih u Srbiji
Prema poslednjem preseku, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 266 osoba, preminulo je 11 pacijenata.
  • 09.07.2020
U srpskim sredinama 139 obolelih u poslednje tri nedelje
U srpskim sredinama na Kosovu, prema dosadašnjim rezultatima, od 13. marta registrovano je 258 obolelih od koronavirusa, od tog broja 97 lica je sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je danas na konferenciji za novinare epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević.
  • 09.07.2020
Zbog korone privremeno zatvorene kapije Visokih Dečana
Zbog vidno pogoršane zdravstvene situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa na Kosovu i u širem regionu, po blagoslovu episkopa Teodosija, manastir Visoki Dečani privremeno ponovo neće biti u mogućnosti da prima posetioce.
  • 09.07.2020
Na Kosovu rekordnih 214 zaraženih za jedan dan
Ukupan broj zaraženih porastao je tokom jučerašnjeg dana na 4.100, a do sada je od posledica korona virusa umrlo 86 osoba.
  • 09.07.2020