Vesti
Zdravlje

Zemaj razmišlja o ublažavanju mera

Vršilac dužnosti kosovskog ministra zdravlja, Armend Zemaj, kazao je da se razmišlja o ublažavanju epidemioloških mera.
Zemaj razmišlja o ublažavanju mera
Armend Zemaj sa saradnicima (Foto Kim)

Zemaj je nakon sastanka sa članovima Savetodavnog odbora izjavio "da se Kosovo u poređenju sa zemljama regiona odlično nosi sa pandemijom korona virusa".

„Statistički podaci pokazuju da se Kosovo nalazi na poslednjem mestu u regionu po obimu infekcije i mortalitetu zbog posledica kovida. Na današnjem sastanku smo razgovarali o epidemiološkoj situaciji i mislimo da postoji mogućnost da se ublaže neke od mera koje su trenutno na snazi“, dodao je Zemaj.

Više detalja o relaksiranju mera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa, Zemaj nije naveo.

Apelovao je još jednom na građane, da se pridržavaju preporuka nadležnih i poštuju epidemiološke mere.Ostale vesti

U srpskim sredinama na Kosovu 16 novoobolelih

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je iz izolacije izašlo 25 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 21.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 osoba, 1.646 novih slučajeva infekcije
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovano 1.646 novih slučajeva infekcije, a preminulo je još 19 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 20.01.2021
Kosovo: Preminulo šest pacijenata, 320 novoobolelih
Na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.426, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 20.01.2021
OG: Manji broj novozaraženih
U poslednjih pet dana na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su tri slučaja infekcije kovidom-19, dok je hospitalizovano 13 osoba, saopštio je Krizni štab ove lokalne samouprave.
  • 20.01.2021
U Srbiji od posledica kovida preminulo još 20 lica. Počela masovna vakcinacija
Na današnjem sastanku državnog vrha Srbije sa operativnim timom za imunizaciju, predstavljen je informacioni sistem i rečeno je da počinje masovna vakcinacija. Gradovi obezbeđuju punktove, a građani se pozivaju da se prijave.
  • 19.01.2021
Na Kosovu preminulo devet osoba, 294 novoobolela
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je još devet osoba preminula od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.420, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 19.01.2021