Vesti
Zdravlje

Zdravstveno stanje patrijarha Irineja stabilno

Zdravstveno stanje patrijarha Irineja tokom hospitalizacije je dobro, stabilno i pod kontrolom, saopštila je sinoć SPC. Međutim, u ranim jutarnjim časovima 15. novembra ispoljavaju se simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti patrijarha, navodi se u saopštenju.
Zdravstveno stanje patrijarha Irineja stabilno
Patrijarh Irinej (Foto SPC)

"Na primenjene mere lečenja stanje Njegove Svetosti se stabilizuje. Konzilijum lekara specijalista kontinuirano prati zdravstveno stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja", stoji u saopštenju.

Sinoć je saopšteno da je prolazno stanje febrilnosti bilo zabeleženo pre dva dana, a posle toga patrijarh je bez subjektivnih tegoba.

"Konzilijarno lečenje patrijarha Irineja se sprovodi po protokolu za lečenje obolelih od kovida-19, uz preduzete konzilijarne mere lečenja pratećih hroničnih bolesti".

Patrijarh Irinej hospitalizovan je 5. novembra u Vojnu bolnicu Karaburma.Ostale vesti

Hoti: Epidemiološka situacija ozbiljna, mere ostaju na snazi
Premijer Kosova Avdulah Hoti saopštio je da će se, zbog epidemije koronavirusa, prvo polugodište u svim nivoima obrazovanja na Kosovu završiti 18. decembra, a da će drugo polugodište početi 18. januara.
  • 01.12.2020
U Srbiji preminulo još 48 osoba
U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminulo 48 osoba, saopšteno je na sajtu covid19.rs. Potvrđeno je 7.999 novih slučajeva zaraze.
  • 01.12.2020
Na Kosovu još 10 osoba preminulo, 521 novi slučaj
Prema poslednjim podacima na Kosovu je još 10 osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.026, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 01.12.2020
„Ljudi nisu dovoljno edukovani o HIV-u“
Širom sveta obeležava se Svetski dan borbe protiv HIV-a. Volonteri Mlade aktivne Gračnice delili su prolaznicima prezervative i razgovarali sa njima o prevenciji.
  • 01.12.2020
U opštini Gračanica deset novoobolelih
Prema informacijama Кriznog štaba opštine Gračanica na osnovu poslednjih rezultata kovid-19 potvrđen je kod još 10 pacijenata.
  • 01.12.2020
U srpskim sredinama na Kosovu dva smrtna slučaja, 102 novoobolela
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, dve osobe su preminule od posledica kovid-19, dok su zabeležena 102 nova slučaja infekcije i 15 izlečenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 01.12.2020