Vesti
Zdravlje

Zbog korone privremeno zatvorene kapije Visokih Dečana

Zbog vidno pogoršane zdravstvene situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa na Kosovu i u širem regionu, po blagoslovu episkopa Teodosija, manastir Visoki Dečani privremeno ponovo neće biti u mogućnosti da prima posetioce.
Zbog korone privremeno zatvorene kapije Visokih Dečana
Manastir Visoki Dečani (Foto Helikim)

Bogosluženja će do daljnjeg biti obavljana samo u prisustvu bratije manastira Visoki Dečani, navedeno je na Fejsbuk stranici ovog manastira.

O eventualnim promenama režima vernici i drugi posetioci Visokih Dečana biće informisani na sajtu manastira ili preko socijalnih mreža.

Manastir Visoki Dečani je i tokom prvog talasa koronavirusa je ograničavao posete, kako bi sprečili širenje virusa kovid-19.Ostale vesti

Kosovo: Preminulo još osam osoba
Od posledica zaraze koronavirusom na Kosovu je preminulo još osam pacijenta, ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 373. Registrovana su 193 nova slučaja, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 13.08.2020
U Srbiji 247 novih slučajeva, preminule tri osobe
Prema poslednjim podacima u Srbiji je registrovano 247 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminule su tri osobe, ukupan broj preminulih iznosi 661.
  • 13.08.2020
U srpskim sredinama pet novozaraženih, izlečena 34 lica

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovano je pet pozitivnih slučajeva koronaviursa, dok su 34 lica izlečena, saopštila je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.

  • 13.08.2020
Preminulo još 11 osoba na Kosovu, 205 novih slučajeva

Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je još 11 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj preminulih je 365.

  • 12.08.2020
U Srbiji registrovano još 254 novozaraženih
Prema poslednjim podacima u Srbiji je od kovida-19 preminulo 6 osoba. Zaraženo je još 254 lica.
  • 12.08.2020
U srpskim sredinama preminula jedna osoba, pet novoobolelih
U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, jedno lice je preminulo, registrovano je pet pozitivnih slučajeva koronavirusa, dok su dva lica izlečena, saopštila je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.
  • 12.08.2020