Vesti
Zdravlje

Vladika Teodosije u samoizolaciji

Budući da je Episkop raško-prizrenski Teodosije prethodnih dana bio u neposrednoj blizini osobe koja je nedavno testirana kao pozitivna na koronavirus, njemu je nakon testiranja, po savetu lekara, preporučeno da do rezultata testa ostane u samoizolaciji.
Vladika Teodosije u samoizolaciji
Vladika Teodosije (Foto arhiva Kim)

Kako se navodi na sajtu Eparhije raško-prizrenske "episkop Teodosije za sada nema nikakvih simptoma i dobro se oseća".
 
"S obzirom na ovu situaciju, Vladika ove godine, nažalost, nije u mogućnosti da u svojstvu domaćina učestvuje u proslavi Vidovdana u manastiru Gračanici i na parastosu pred spomenicima kosovskim junacima", poručeno je iz Eparhije. 
 Ostale vesti

Ramadani: Na Kosovu preko 200 hiljada zaraženih

Na Kosovu je tokom poslednja 24 sata zabeleženo 214 slučajeva korona virusa, što je rekordan broj u odnosu na broj obolelih od početka marta. Činjenica je i da je u poslednjih osam dana zabeleženo 35 smrtnih slučajeva.

  • 09.07.2020
U opštini Štrpce pet pozitivnih slučajeva koronavirusa
Direktor Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić potvrdio je za RTV Herc da je u ovoj opštini 5 osoba pozitivno na koronavirus.
  • 09.07.2020
Još 11 preminulih i 266 zaraženih u Srbiji
Prema poslednjem preseku, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 266 osoba, preminulo je 11 pacijenata.
  • 09.07.2020
U srpskim sredinama 139 obolelih u poslednje tri nedelje
U srpskim sredinama na Kosovu, prema dosadašnjim rezultatima, od 13. marta registrovano je 258 obolelih od koronavirusa, od tog broja 97 lica je sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je danas na konferenciji za novinare epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević.
  • 09.07.2020
Zbog korone privremeno zatvorene kapije Visokih Dečana
Zbog vidno pogoršane zdravstvene situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa na Kosovu i u širem regionu, po blagoslovu episkopa Teodosija, manastir Visoki Dečani privremeno ponovo neće biti u mogućnosti da prima posetioce.
  • 09.07.2020
Na Kosovu rekordnih 214 zaraženih za jedan dan
Ukupan broj zaraženih porastao je tokom jučerašnjeg dana na 4.100, a do sada je od posledica korona virusa umrlo 86 osoba.
  • 09.07.2020