Vesti
Zdravlje

Vitia: Potreban kontrolni test za utvrđivanje izlečenja

Ministar zdravstva Kosova Arben Vitia ističe da bi se utvrdilo da li je neko zaražen koroanvirusom i da li se izlečio potrebno testiranje.
Vitia: Potreban kontrolni test za utvrđivanje izlečenja
Arben Vitia (Foto RSE)

"Kako bi bili tačni, a to sam spomenuo u prethodnom obaveštenju, potreban je i kontrolni test, kako bi se potvrdilo da li se pacijent oporavio ili ne".

On je na Fejsbuku napisao da su za utvrđivanje oporavka pacijenta od COVID-19 potrebna dva testa.

"Ako su negativni, možemo utvrditi da se pacijent oporavio", istakao je Vitia.

On je poručio da će svi građani na Kosovu o svemu biti obavešteni na vreme.

Međutim, ta saopštenja i izjave predstavnika zdravstvenih institucija uglavnom nisu prevedena na srpski jezik, a sve informacije o zaraženima Nacioanlni institut za javno zdravlje objavljuje samo na albanskom jeziku.Ostale vesti

U Srbiji registrovan 741 slučaj koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj koronavirusa. Trinaest osoba je preminulo, navodi se na sajtu kovid19.rs.
  • 29.03.2020
U Srbiji još jedna žrtva koronavirusa
Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti u subotu uveče preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.
  • 29.03.2020
Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa na Kosovu
Sinoć je na Kosovu potvrđen još jedan slučaj koronavirusa. Ukupan broj do sada zaraženih je 91, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 29.03.2020
Još dva slučaja koronavirusa u srpskim sredinama
Epidemiolog dr Aleksandar Antonijeveić potvrdio je Štabu za vanredne situacije da su dve osobe sa severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, zaražene su novim koronavirusom.
  • 29.03.2020
Na Kosovu 90 zaražanih koronavirusom
Na Kosovu su još dve osobe obolele od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj zaraženih je 90.
  • 28.03.2020
U Srbiji potvrđeno 659 slučajeva koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su dve osobe preminule, pa je ukupan broj umrlih 10.
  • 28.03.2020