Vesti
Zdravlje

Vitia: Potreban kontrolni test za utvrđivanje izlečenja

Ministar zdravstva Kosova Arben Vitia ističe da bi se utvrdilo da li je neko zaražen koroanvirusom i da li se izlečio potrebno testiranje.
Vitia: Potreban kontrolni test za utvrđivanje izlečenja
Arben Vitia (Foto RSE)

"Kako bi bili tačni, a to sam spomenuo u prethodnom obaveštenju, potreban je i kontrolni test, kako bi se potvrdilo da li se pacijent oporavio ili ne".

On je na Fejsbuku napisao da su za utvrđivanje oporavka pacijenta od COVID-19 potrebna dva testa.

"Ako su negativni, možemo utvrditi da se pacijent oporavio", istakao je Vitia.

On je poručio da će svi građani na Kosovu o svemu biti obavešteni na vreme.

Međutim, ta saopštenja i izjave predstavnika zdravstvenih institucija uglavnom nisu prevedena na srpski jezik, a sve informacije o zaraženima Nacioanlni institut za javno zdravlje objavljuje samo na albanskom jeziku.Ostale vesti

U srpskim sredinama na Kosovu 22 nova slučaja
U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su 22 nova slučaja infekcije, dok su 42 lica izlečena, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.
  • 07.08.2020
Preminulo još 7 osoba u Srbiji, 299 novoobolelih
U Srbiji je još sedam osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj žrtava povećan je na 621, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 06.08.2020
Na Kosovu preminulo 16 osoba, još 196 zaraženih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je još 16 osoba izgubilo bitku sa Kovidom-19, ukupan broj preminulih iznosi 300. 
  • 06.08.2020
U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

  • 06.08.2020
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
  • 06.08.2020
U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020