Vesti
Zdravlje

Vitia: Pet pacijenata izlečeno od koronavirusa

Ministar zdravlja Kosova u ostavci Arben Vitia, saopštio je večeras da je izlečeno petoro pacijenata od koronavirusa.
Vitia: Pet pacijenata izlečeno od koronavirusa
Ilustracija (Foto Koha)

"Nakon drugog ponavljanja testa, zvanično je potvrđeno da su još četiri pacijenta izlečena od virusa Kovid-19. Hvala divnom osoblju na Klinici za infektivne bolesti, Nacionalnom institutu za javno zdravlje, i svim medicinskim sestrama i lekarima širom Kosova, na izuzetnom radu. Pomozite nam i u ovoj borbi. Ostanite kod kuće. Pridržavajte se preporuka Minitarstva zdravlja i NIJZ. Uspećemo zajedno. Hvala na saradnji!", napisao je Vitia u objavi na Fejsbuk profilu.

Malo pošto je saopštio da su se četiri pacijenta oporavila, objavio je sledeći post na Fejsbuku:

"Upravo smo iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje informisani da se još jedan pacijent oporavio. Do danas je na Kosovu izlečeno 6 naših građana“, napisao je Vitia.

Na Kosovu su večeras potvrđena četiri nova slučaja obolelih od virusa korona.Ostale vesti

Opština Gračanica ostaje u zelenoj zoni
Prema novoj odluci Ministarstva zdravlja o podeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih na nedeljnom nivou, Opština Gračanica ostaje u zelenoj zoni.
  • 15.01.2021
U Srbiji preminula još 21 osoba
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovan 1.751 novi slučaj koronavirusa, a preminula je 21 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 15.01.2021
Na Kosovu preminulo sedam osoba, 296 novozaraženih
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo sedam osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.399, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 15.01.2021
Kosovska Vlada ublažila mere
Kosovska vlada odobrila je nove, relaksiranije epidemiološke mere. U opštinama koje pripadaju žutoj i zelenoj zoni rizika, radno vreme privrednika je od 5 sati ujutru do 22:00 časa uveče.
  • 15.01.2021
U srpskim sredinama na Kosovu devet novozaraženih

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je iz izolacije izašlo 25 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 15.01.2021
Priština: SZO i nemačka vlada donirale opremu KBC-u
Svetska zdravstvena organizacija je u saradnji sa nemačkom vladom donirala Kliničko-univerzitetskom centru u Prištini medicinsku opremu u vrednosti 2.17 miliona evra. Na ceremoniji formalne primopredaje vredne pomoći nije bilo prevoda na srpski jezik.
  • 14.01.2021