Vesti
Zdravlje

Vitia najavio uvođenje novih mera u borbi protiv koronavirusa

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia rekao je danas da će narednih dana na Kosovu, pored postojećih, biti uvedene i nove mere u borbi protiv koronavirusa, prenosi Koha.Vitia najavio uvođenje novih mera u borbi protiv koronavirusa
Arben Vitia (Foto Ministarstvo zdravlja)

Vitia je na sednici kosovske skupštine govorio i o prispeću novih doza antikovid vakcina navodeći da postoje potvrde i drugih kompanija za slanje vakcina na Kosovo.

"Po preuzimanju Vlade intenzivirali smo ovaj posao i na dobrom smo putu, jer imamo potvrdu od drugih kompanija za slanje vakcina i nadamo se da će se to uspešno završiti", rekao je Vitia.

On je naglasio da je, uprkos tome što je počela vakcinacija i što će stići nove doze vakcina, potrebno da svi poštuju mere koje će biti donete i koje su sada na snazi.

"Iako je dobra vest da stižu vakcine, važno je da svi poštujemo mere koje su na snazi i koje će se preduzeti narednih dana u odnosu na situaciju na terenu. Plan vakcinacije je izrađen ranije, započinje sa zdravstvenim osobljem i nastaviće se osobama starijim od 80 godina, kojih ima oko 30.000", kaže Vitia.Ostale vesti

Vakcinisanje Fajzerom bez zakazivanja od srede u celoj Srbiji
U Beogradu i Novom Sadu od danas, a od srede u celoj Srbiji biće moguća vakcinacija Fajzer vakcinom bez zakazivanja, potvrđeno je RTS-u Vladi Srbije.
  • 20.04.2021
U Srbiji 2.965 novih slučajeva koronavirusa, preminule 32 osobe
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su od posledica kovida-19 preminula još 32 pacijenta, pa je ukupan broj žrtava povećan na 6.058, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 20.04.2021
Još 14 smrtnih slučajeva od posledica kovida na Kosovu
Od posledica koronavirusa na Kosovu je u poslednja 24 sata preminulo još 14 osoba, a registrovano je još 442 slučaja infekcije. 
  • 20.04.2021
OG: Koronavirus registrovan kod još 7 lica
Na području opštine Gračanica u protekla 24 sata registrovano je sedam novoobolelih od posledica  koronavirusa.
  • 20.04.2021
U srpskim sredinama na Kosovu dva smrtna slučaja, 36 novoobolelih
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, dva lica su preminula od posledica korona virusa, a registrovano je 36 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 20.04.2021
U Srbiji preminulo 35 osoba, registrovana 2.604 slučaja infekcije

Prema najnovijim podacima u Srbiji je preminulo još 35 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 6.026, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 19.04.2021