Vesti
Zdravlje

Vitia i Kosnet o pandemiji koronavirusa

Ministar zdravlja Kosova Arben Vitia razgovarao je sa ambasadora Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filipom Kosnetom o pandemiji kovid-19.
Vitia i Kosnet o pandemiji koronavirusa
Filip Kosnet i Arben Vitia (Foto Kosovapress)

Tokom sastanka sagovornici su se složili da je epidemiološka situacija zabrinjavajuća i zahteva poštovanje anti-kovid mera koje su već na snazi.

Naglasili su da je pandemija uzrokovala pogoršanje u zdravstvenom, ekonomskom i socijalnom sektoru.

Vitia i Kosnet su takođe razgovarali o početku procesa vakcinacije protiv koronavirusa kao i o obavezama Vlade i MZ da obezbede dodatne doze kako bi se postigla što veća pokrivenost stanovništva vakcinacijom.

S tim u vezi, ministar Vitia je istakao neophodnu pomoć partnera i izrazio zahvalnost Sjedinjenim Državama koje su jedan od glavnih donatora programa Kovaks.

Ambasador Kosnet je poručio da će Sjedinjene Države kroz svoje programe i dalje biti partner kosovskih institucija u borbi protiv koronavirusa, sa ciljem zaštite zdravlja ljudi na Kosovu.

 Ostale vesti

Vakcinisanje Fajzerom bez zakazivanja od srede u celoj Srbiji
U Beogradu i Novom Sadu od danas, a od srede u celoj Srbiji biće moguća vakcinacija Fajzer vakcinom bez zakazivanja, potvrđeno je RTS-u Vladi Srbije.
  • 20.04.2021
U Srbiji 2.965 novih slučajeva koronavirusa, preminule 32 osobe
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su od posledica kovida-19 preminula još 32 pacijenta, pa je ukupan broj žrtava povećan na 6.058, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 20.04.2021
Još 14 smrtnih slučajeva od posledica kovida na Kosovu
Od posledica koronavirusa na Kosovu je u poslednja 24 sata preminulo još 14 osoba, a registrovano je još 442 slučaja infekcije. 
  • 20.04.2021
OG: Koronavirus registrovan kod još 7 lica
Na području opštine Gračanica u protekla 24 sata registrovano je sedam novoobolelih od posledica  koronavirusa.
  • 20.04.2021
U srpskim sredinama na Kosovu dva smrtna slučaja, 36 novoobolelih
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, dva lica su preminula od posledica korona virusa, a registrovano je 36 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 20.04.2021
U Srbiji preminulo 35 osoba, registrovana 2.604 slučaja infekcije

Prema najnovijim podacima u Srbiji je preminulo još 35 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 6.026, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 19.04.2021