Vesti
Zdravlje

Varhelji: Sledeći kontigent vakcina stiže u junu

Visoki komesar za proširenje i susedstvo Oliver Varhelji boravi u Prištini. Tokom svoje posete, najavio je da će Kosovo dobiti ukupno 100 hiljada doza vakcina Fajzer.
Varhelji: Sledeći kontigent vakcina stiže u junu
Sa Konferencije (Foto EU)

Oliver Varhelji je u pratnji premijera Kosova Aljbina Kurtija danas pomno pratio proces vakcinacije zdravstvenog osoblja Fajzer vakcinom protiv kovida-19.

Varhelji je istakao da će Kosovo dobiti 100 hiljada vakcina iz kompanije Fajzer, i da sledeći kontigent vakcina stiže u junu.

„Težak je zadatak bio obezbediti vakcine. Kosovo će dobiti 100 hiljada vakcina od kompanije Fajzer. Sa ovim dozama i drugim za koje znam da će doći u junu moći ćete da vakcinišete svo zdravstveno osoblje. Nastavićemo da radimo sa premijerom na obezbeđivanju vakcine i vakcinaciji”, poručio je Varhelji.

Premijer Kosova Aljbin Kurti napomenuo je da se svakodnevno radi na smanjenju uticaja kovida-19.

“Ovaj paket vakcina daje nam samopouzdanje. Vraćamo se procesu vakcinacije, i nećemo prestati dok ne ispunimo obećanje da ćemo vakcinisati 60 posto stanovništva. Na putu smo da ispunimo ovaj cilj. Da zajedno  trijumfujemo u ovoj bitki”, istakao je Kurti.

U utorak je evropski zvaničnik Oliver Varhelji posetio Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, a danas je posetio i Albaniju.Ostale vesti

Na Kosovu zabeležena četiri slučaja kovida-19
U poslednja 24 sata, na Kosovu su registrovana četiri slučaja koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Kosova. Nije bilo smrtnih slučajeva, dodaje se u objavi ove institucije.
  • 17.05.2022
Srbija: Jedno lice preminulo od posledica koronavirusa
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji je preminula jedna osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.050, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 16.05.2022
Na Kosovu zabeležena sedam slučajeva kovida-19

U poslednja 24 sata, na Kosovu je registrovano sedam slučajeva koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Kosova. Nije bilo smrtnih slučajeva, dodaje se u objavi ove institucije.

  • 16.05.2022
Gračanica: Besplatna provera šećera u krvi i pritiska
Ordinacija "In medic" je u saradnji sa udruženjem za borbu protiv šećerne bolesti "Slatko srce" organizovala besplatno merenje šećera u krvi i krvnog pritiska u Gračanici.
  • 16.05.2022
U Srbiji potvrđeno 239 slučajeva koronavirusa
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji su preminule tri osobe od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.049, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 15.05.2022
Na Kosovu još 16 novoobolelih

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Kosova u većinski albanskim sredinama na koronavirus su testirane 593, a infekcija je potvrđena kod 16 osoba.

  • 15.05.2022