Vesti
Zdravlje

UNS: Hitno saopštiti informacije o kovidu-19

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu zahtevaju da predstavnici Kliničko-bolničkog centra Priština u Gračanici i Kriznog štaba Opštine Gračanica hitno održe konferenciju za novinare, kako bi javnost bila upoznata sa epidemiološkom situacijom u ovom delu Kosova.
UNS: Hitno saopštiti informacije o kovidu-19
Sa poslednje konferencije KBC-a (Foto Kim arhiva)

Predstavnicima UNS-a na Kosovu brojni novinari su se obratili zbog toga što direktor KBC Gračanica Bratislav Lazić daje izjave samo određenim medijima, a njih uskraćuje za informacije o obolelima i situaciji sa virusom.

Medijima se i građani obraćaju sa uznemirujućim informacijama u vezi sa obolelima od kovida-19, koje novinari, zbog zatvorenosti KBC-a Gračanica i Kriznog štaba Opštine Gračanica ne mogu da provere.

UNS i UNS na Kosovu zabrinjava i činjenica da su poslednju konferenciju za novinare u vezi epidemiološke situacijom na centralnom Kosovu, predstavnici KBC Gračanica održali 17. aprila ove godine.

UNS i UNS na Kosovu ističu da je uskraćivanje informacija u vezi sa virusom korona neprihvatljivo, posebno zbog važnosti da do građana dođu tačne i pravovremene informacije, kako bi se zaustavile glasine koje ih uznemiravaju.Ostale vesti

U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

  • 06.08.2020
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
  • 06.08.2020
U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020
Preminulo 7 pacijenata, 287 novozaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su potvrđeno novih 287 slučajeva koronavirusa. Preminulo je sedam osoba. Na respiratoru 143 osobe.

  • 04.08.2020