Vesti
Zdravlje

UNS: Hitno saopštiti informacije o kovidu-19

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu zahtevaju da predstavnici Kliničko-bolničkog centra Priština u Gračanici i Kriznog štaba Opštine Gračanica hitno održe konferenciju za novinare, kako bi javnost bila upoznata sa epidemiološkom situacijom u ovom delu Kosova.
UNS: Hitno saopštiti informacije o kovidu-19
Sa poslednje konferencije KBC-a (Foto Kim arhiva)

Predstavnicima UNS-a na Kosovu brojni novinari su se obratili zbog toga što direktor KBC Gračanica Bratislav Lazić daje izjave samo određenim medijima, a njih uskraćuje za informacije o obolelima i situaciji sa virusom.

Medijima se i građani obraćaju sa uznemirujućim informacijama u vezi sa obolelima od kovida-19, koje novinari, zbog zatvorenosti KBC-a Gračanica i Kriznog štaba Opštine Gračanica ne mogu da provere.

UNS i UNS na Kosovu zabrinjava i činjenica da su poslednju konferenciju za novinare u vezi epidemiološke situacijom na centralnom Kosovu, predstavnici KBC Gračanica održali 17. aprila ove godine.

UNS i UNS na Kosovu ističu da je uskraćivanje informacija u vezi sa virusom korona neprihvatljivo, posebno zbog važnosti da do građana dođu tačne i pravovremene informacije, kako bi se zaustavile glasine koje ih uznemiravaju.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021