Vesti
Zdravlje

Ugostiteljski objekti će raditi do ponoći?

Nakon sastanka sa ministrom zdravlja Kosova Arbenom Vitiom, iz Asocijacije opština je saopšteno da će uskoro biti ukinut policijski čas i da će biti dozvoljena okupljnja, počev od letnje sezone kada se očekuje dolazak dijaspore na Kosovo.
Ugostiteljski objekti će raditi do ponoći?
Ilustracija (Foto Kim)

„U toku ove nedelje nakon procene situacije, očekuje se ukidanje policijskog časa, a od sredine juna ublažavanje i ostalih mera. Očekuje se da će objekti moći da rade do ponoći, dok se organizacija venčanja očekuje od 15. juna “, kaže se u saopštenju ovog udruženja.

Na ovom sastanku se, kako se u saopštenju navodi, ministar Vitia zahvalo gradonačelnicima na dosadašnjoj saradnji u cilju suzbijanja pandemije kovid-19.

Tokom sastanka gradonačelnici su obavešteni, da prema epidemiološkoj analizi prošlog meseca, rezultati obećavajući, ali da poštovanje mera nema alternativu uprkos smanjenju broja slučajeva.Ostale vesti

Na Kosovu zabeležena četiri slučaja kovida-19
U poslednja 24 sata, na Kosovu su registrovana četiri slučaja koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Kosova. Nije bilo smrtnih slučajeva, dodaje se u objavi ove institucije.
  • 17.05.2022
Srbija: Jedno lice preminulo od posledica koronavirusa
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji je preminula jedna osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.050, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 16.05.2022
Na Kosovu zabeležena sedam slučajeva kovida-19

U poslednja 24 sata, na Kosovu je registrovano sedam slučajeva koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Kosova. Nije bilo smrtnih slučajeva, dodaje se u objavi ove institucije.

  • 16.05.2022
Gračanica: Besplatna provera šećera u krvi i pritiska
Ordinacija "In medic" je u saradnji sa udruženjem za borbu protiv šećerne bolesti "Slatko srce" organizovala besplatno merenje šećera u krvi i krvnog pritiska u Gračanici.
  • 16.05.2022
U Srbiji potvrđeno 239 slučajeva koronavirusa
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji su preminule tri osobe od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.049, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 15.05.2022
Na Kosovu još 16 novoobolelih

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Kosova u većinski albanskim sredinama na koronavirus su testirane 593, a infekcija je potvrđena kod 16 osoba.

  • 15.05.2022