Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama tri smrtna slučaja, 41 novooboleli

Prema najnovijim podacima, u poslednja 24h, u srpskim sredinama na Kosovu tri osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovan je 41 novi slučaj zaraze, potvrđeno je za Kontakt Plus iz Zdravstvenog centra i Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica.
U srpskim sredinama tri smrtna slučaja, 41 novooboleli
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

U Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica na kiseoniku je trenutno 20 pacijenata, rekao je za Kontakt Plus v. d. direktora ove zdravstvene ustanove dr Zlatan Elek.

Dodao je da nemaju podatke o prisutnosti novog soja korona virusa.

Broj inficiranih je, prema njegovim rečima, delimično povećan, a u pitanju je mlađa populacija.

“Primećujemo da su u pitanju mlađi ljudi, ali ne primećuje se po broju stacionarno lečenih odnosno primljenih pacijenata. Tu nema razlike”, rekao je dr Elek.

Napominje da to što neki oboleli nisu za bolničko lečenje, ne znači da ne treba da se leče u kućnim uslovima.

Broj lečenih pacijenata se, dodao je, održava između 45 i 46 pacijenata u ovom momentu.

Naveo je i da se vakcinacija sprovodi u Raški i da se dobar deo stanovništva vakciniše.

“Očekujemo da do juna ili septembra izađemo iz ove priče”, rekao je dr Elek.

Prema podacima iz poslednjeg izveštaja koji je dostavljen medijima, ukupan broj preminulih od posledica kovid-19 u srpskim sredinama na Kosovu je 104, a uz poslednja tri slučaja, taj broj je sada 107.Ostale vesti

Gračanica: Još devet lica pozitivno na kovid-19
Prema podacima pristiglim za protekla 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je devet novoobolelih lica od virusa korona, saopšteno je opštinskoj Informativnoj službi.
  • 04.03.2021
Antonijević: Broj obolelih raste, situacija je zabrinjavajuća
Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević kazao je za RTV Kim da je epidemiološka situacija u sredinama na Kosovu gde pretežno živi srpsko stanovništvo jako ozbiljna. Takođe, naveo je da se oko 30 odsto slučajeva, u srpskim sredinama, pripisuje novom britanskom soju koronavirusa.
  • 04.03.2021
U srpskim sredinama na Kosovu dva smrtna slučaja
Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu, dve osobe su preminule, registrovano je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je iz izolacije izašlo 40 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 04.03.2021
Srbija prva u regionu, druga u Evropi i sedma u svetu po stopi vakcinacije
U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, do sada date 1.535.274 doze vakcine protiv koronavirusa, dok je 534.751 osoba i revakcinisana, prenosi Tanjug.
  • 04.03.2021
Na Kosovu 568 novozaraženih, preminula 4 pacijenta

Prema najnovijim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu od posledica kovida-19 preminula su još četiri pacijenata, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 1.620, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.

  • 03.03.2021
U Srbiji preminulo još 16 osoba
Prema poslednjim podacima u Srbiji je preminulo još 16 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 4.491, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 03.03.2021