Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama sedam novoobolelih, preminule dve osobe

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, u poslednja 24 sata, registrovana su dva smrtna slučaja, sedam novoobolelih, dok je 19 osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

U srpskim sredinama sedam novoobolelih, preminule dve osobe
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Preminuli su iz Leposavića i Zubinog Potoka.

Na severu Kosova, zabeleženo je pet novih slučajeva infekcije, a u srpskim sredinama južno od reke Ibar zabeležena su dva slučaja.

Novooboleli po opštinama na severu Kosova: Kosovska Mitrovica (1), Leposavić (1) i Zvečan (3).

Kada je reč o srpskim sredinama južno od Ibra po jedan pozitivan slučaj zabeležen je u Gračanici i Štrpcu.

U poslednja 24 sata izlečeno je 19 pacijenata – po pet iz Kosovske Mitrovice i Leposavića, iz Zvečana tri, iz Zubinog Potoka dva, iz Gračanice tri i jedno lice iz Štrpca.

Do sada je ukupno preminulo 30 lica u srpskim sredinama na Kosovu.

Od početka pandemije ukupno je testirano 3.525 lica, od čega je kod 825 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od toga, u Kosovskoj Mitrovici 252, u Leposaviću 165, u Zvečanu 133, a u Zubinom Potoku 86.

Na centralnom Kosovu registrovano je ukupno 189 obolelih.

Ukupan broj aktivnih slučajeva je 521.

Dr Antonijević je naveo da se 433 pacijenta nalaze u kućnoj izolaciji, 88 se leči u KBC u Kosovskoj Mitrovici, jedan u KBC Srbije u Beogradu, dva pacijenta su smeštena u KBC “Dragiša Mišović”, dva u KBC Kragujevac i troje u KBC Niš.

Dodaje da se za 19 pacijenata čeka trijaža i izveštaj da li će biti smešteni u samoizolaciju ili će biti hospitalizovani.

 Ostale vesti

U Srbiji preminula još jedna osoba, 83 novozaražene

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa. Registrovana su 83 nova slučaja zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

  • 24.09.2020
Kosovo: Nema preminulih, 63 nova slučaja

U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovana su 63 nova slučaja zaraze, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

  • 24.09.2020
Uskoro laboratorija za PCR testove u Lapljem Selu?
Doktor Andreas Jasen koji predvodi medicinski ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ zadovoljan je uslovima u kojima kovid bolnica u Lapljem Selu funkcioniše, ali naglašava da je najveći problem nedostatak laboratorije za Pi-Si-Ar (PCR) testiranje.
  • 23.09.2020
U Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa. Registrovan je 81 novi slučaj zaraze, saopšteno je na sajtu covid19.rs.
  • 23.09.2020
Od posledica virusa preminulo još jedno lice
Na Kosovu je od posledica koronavirusa preminula još jedna osoba, a u poslednja 24 sata registrovana su još 62 pozitivna slučaja na kovid-19, od 528 testiranih.
  • 23.09.2020
Kosovo: Nema preminulih, 66 novoobolelih
U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovano je još 66 pozitivnih slučajeva, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 22.09.2020