Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama preminula jedna osoba, devet novoobolelih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, još jedno lice je preminulo, registrovano je devet pozitivnih slučajeva, dok je 19 lica izlečeno od kovida-19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba Opštine Kosovska Mitrovica.

U srpskim sredinama preminula jedna osoba, devet novoobolelih
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Preminulo lice je iz Zvečana.

Tokom protekla 24 sata na osnovu 60 obrađenih uzoraka, na severu Kosova zabeleženo je osam novih slučajeva infekcije, a u srpskim sredinama južno od reke Ibar evidentiran je jedan.

Novoinficirani po opštinama na severu Kosova: Kosovska Mitrovica (2), Zubin Potok (6), Zvečan (0) i Leposavić (0).

Kada je reč o srpskim sredinama južno od Ibra, jedan pozitivan slučaj zabeležen je u Gnjilanu.

Prema najnovijim podacima, tokom prethodnog dana, na severu Kosova, izlečeno je 16 pacijenata - po pet iz Kosovske Zvečana i Leposavića i jedan iz Zubinog Potoka.

U sredinama južno od Ibra zabeležena su tri izlečenja - po jedno u Gnjilanu, Lipljanu i Kosovskoj Kamenici.

Trenutno se u samoizolaciji nalazi 363 lica.

U Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici nalazi se 53 osoba, jedan pacijent smešten je u KBC “Dragiša Mišović”, jedan u KC Kragujevac i troje u KC Niš.Ostale vesti

Kosovo: Nema preminulih, 63 nova slučaja

U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovana su 63 nova slučaja zaraze, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

  • 24.09.2020
Uskoro laboratorija za PCR testove u Lapljem Selu?
Doktor Andreas Jasen koji predvodi medicinski ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ zadovoljan je uslovima u kojima kovid bolnica u Lapljem Selu funkcioniše, ali naglašava da je najveći problem nedostatak laboratorije za Pi-Si-Ar (PCR) testiranje.
  • 23.09.2020
U Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa. Registrovan je 81 novi slučaj zaraze, saopšteno je na sajtu covid19.rs.
  • 23.09.2020
Od posledica virusa preminulo još jedno lice
Na Kosovu je od posledica koronavirusa preminula još jedna osoba, a u poslednja 24 sata registrovana su još 62 pozitivna slučaja na kovid-19, od 528 testiranih.
  • 23.09.2020
Kosovo: Nema preminulih, 66 novoobolelih
U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovano je još 66 pozitivnih slučajeva, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 22.09.2020
U Srbiji inficirana još 61 osoba, nema preminulih
Prema poslednjim podacima u Srbiji nema preminulih od posledica kovida-19. Registrovan je 61 novi slučaj zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.
  • 22.09.2020