Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama porast broja novoobolelih

U srpskim sredinama na Kosovu, u poslednja 24 sata, registrovano je 15 novoobolelih od kovida-19. Od tog broja 12 je sa severa, dok je troje novoinficiranih sa centralnog Kosova, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
U srpskim sredinama porast broja novoobolelih
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević, istakao je da je na Kosovu i Metohiji zabeležen porast broja novoobolelih.

Pored 12 novoinficiranih na severu Kosova, troje novoobolelih je sa teritorije centralnog Kosova.

Novooboleli po opštinama: Kosovska Mitrovica (7), Zvečan (2), Leposavić (2) i po jedan pozitivan slučaj iz opština Zubin Potok, Gračanica (Donja Gušterica), Peć i Prizren..

Takođe, registrovano je i petoro obolelih od kovida-19 sa prebivalištem u Srbiji, koji su mahom studenti.

Antonijević je dodao da nisu svi rezultati pristigli, te da se čekaju rezultati za još 16 uzoraka-11 koji su testirani 22. juna i četiri koji su poslati na analizu 26. juna.

Takođe, danas je testirano 30 lica.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama na Kosovu, do sada je ukupno testirano 1.948 lica, od čega su ukupno 134 obolela od kovida-19, napominje Antonijević.

Prethodno je održan sastanak Kriznog štaba, kojem su prisustvovali predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, direktor Zavoda za javno zdravlje dr Miloš Mirković, epidemiolog dr Aleksandar Antonijević, direktorka Doma zdravlja dr Miljana Nikolić, načelnik Infektivnog odeljenja dr Danica Radomirović,v.d. direktora KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek i Goran Živković, predstavnik policijske stanice u Severnoj Mitrovici.Ostale vesti

Na Kosovu 114 novozaraženih
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da je koronavrusom u poslednja 24 sata zaraženo još 114 osoba, pa broj aktivnih slučajeva iznosi 1.296. Tokom dana je izlečeno 117 lica.
  • 03.07.2020
Još dva slučaja Kovid 19 u Goraždevcu
U Goraždevcu su potvrđena još dva nova slučaja Kovid 19, saznaje radio Goraždevac.
  • 03.07.2020
Na centralnom Kosovu četiri nova slučaja koranavirusa
Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom zabeležena su na teritoriji centralnog Kosova, potvrdio je za RTV Gračanica direktor KBC Bratislav Lazić.
  • 03.07.2020
U Zvečanu dezinfekcija ulica i ustanova
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom korona virusa, iz Kriznog štaba opštine Zvečan danas je najavljeno da će vatrogasna jedinica vršiti dezinfekciju ulica i ustanova na teritoriji ove opštine.
  • 03.07.2020
Koronavirusom u Srbiji zaraženo još 309 osoba, preminulo 11
Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je koronavirus registrovan kod još 309 osoba. Od posledica zaraze preminulo je još 11 ljudi.
  • 03.07.2020
Na Kosovu zaražene još 73 osobe
Od ukupno 225 testiranih u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova u poslednja 24 časa bila su 73 pozitivna pacijenta na virus kovid-19.
  • 02.07.2020