Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama porast broja novoobolelih

U srpskim sredinama na Kosovu, u poslednja 24 sata, registrovano je 15 novoobolelih od kovida-19. Od tog broja 12 je sa severa, dok je troje novoinficiranih sa centralnog Kosova, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
U srpskim sredinama porast broja novoobolelih
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević, istakao je da je na Kosovu i Metohiji zabeležen porast broja novoobolelih.

Pored 12 novoinficiranih na severu Kosova, troje novoobolelih je sa teritorije centralnog Kosova.

Novooboleli po opštinama: Kosovska Mitrovica (7), Zvečan (2), Leposavić (2) i po jedan pozitivan slučaj iz opština Zubin Potok, Gračanica (Donja Gušterica), Peć i Prizren..

Takođe, registrovano je i petoro obolelih od kovida-19 sa prebivalištem u Srbiji, koji su mahom studenti.

Antonijević je dodao da nisu svi rezultati pristigli, te da se čekaju rezultati za još 16 uzoraka-11 koji su testirani 22. juna i četiri koji su poslati na analizu 26. juna.

Takođe, danas je testirano 30 lica.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama na Kosovu, do sada je ukupno testirano 1.948 lica, od čega su ukupno 134 obolela od kovida-19, napominje Antonijević.

Prethodno je održan sastanak Kriznog štaba, kojem su prisustvovali predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, direktor Zavoda za javno zdravlje dr Miloš Mirković, epidemiolog dr Aleksandar Antonijević, direktorka Doma zdravlja dr Miljana Nikolić, načelnik Infektivnog odeljenja dr Danica Radomirović,v.d. direktora KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek i Goran Živković, predstavnik policijske stanice u Severnoj Mitrovici.Ostale vesti

Ramadani: Na Kosovu preko 200 hiljada zaraženih

Na Kosovu je tokom poslednja 24 sata zabeleženo 214 slučajeva korona virusa, što je rekordan broj u odnosu na broj obolelih od početka marta. Činjenica je i da je u poslednjih osam dana zabeleženo 35 smrtnih slučajeva.

  • 09.07.2020
U opštini Štrpce pet pozitivnih slučajeva koronavirusa
Direktor Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić potvrdio je za RTV Herc da je u ovoj opštini 5 osoba pozitivno na koronavirus.
  • 09.07.2020
Još 11 preminulih i 266 zaraženih u Srbiji
Prema poslednjem preseku, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 266 osoba, preminulo je 11 pacijenata.
  • 09.07.2020
U srpskim sredinama 139 obolelih u poslednje tri nedelje
U srpskim sredinama na Kosovu, prema dosadašnjim rezultatima, od 13. marta registrovano je 258 obolelih od koronavirusa, od tog broja 97 lica je sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je danas na konferenciji za novinare epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević.
  • 09.07.2020
Zbog korone privremeno zatvorene kapije Visokih Dečana
Zbog vidno pogoršane zdravstvene situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa na Kosovu i u širem regionu, po blagoslovu episkopa Teodosija, manastir Visoki Dečani privremeno ponovo neće biti u mogućnosti da prima posetioce.
  • 09.07.2020
Na Kosovu rekordnih 214 zaraženih za jedan dan
Ukupan broj zaraženih porastao je tokom jučerašnjeg dana na 4.100, a do sada je od posledica korona virusa umrlo 86 osoba.
  • 09.07.2020