Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama pet novozaraženih, izlečena 34 lica

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovano je pet pozitivnih slučajeva koronaviursa, dok su 34 lica izlečena, saopštila je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.

U srpskim sredinama pet novozaraženih, izlečena 34 lica
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Na severu Kosova, na osnovu 60 obrađenih uzoraka, zabeležena su tri nova slučaja infekcije, a u srpskim sredinama južno od reke Ibar evidentirana su dva novoobolela.

Novoinficirani po opštinama na severu Kosova: Kosovska Mitrovica (1), Zubin Potok (1) i Leposavić (1).

Kada je reč o srpskim sredinama južno od Ibra, jedan pozitivan slučaj zabeležen je u Štrpcu, dok je drugi novooboleli iz Gnjilana.

Prema najnovijim podacima, tokom prethodna dva dana, na severu Kosova, izlečeno je 28 pacijenata – osam iz Zvečana, po sedam iz Kosovske Mitrovice i Leposavića i šest iz Zubinog Potoka.

U sredinama južno od Ibra zabeleženo je šest izlečenja po dva u Štrpcu i Gnjilanu, dok je po jedno izlečenje zabeleženo u Gračanici i Kosovskoj Kamenici.

Dr Novaković ističe da se 385 pacijenata nalaze trenutno u kućnoj izolaciji, 57 se leči u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, jedan pacijent smešten je u KBC “Dragiša Mišović”, jedan u KC Kragujevac i troje u KC Niš.

Od početka pandemije testirano je 4.080 lica, od čega je kod 909 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od toga, u Kosovskoj Mitrovici 273, u Leposaviću 171, u Zvečanu 148, a u Zubinom Potoku 94.

Južno od Ibra registrovano je ukupno 223 obolelih lica.

Trenutno je aktivno 447 slučajeva, dok je izlečeno 427 lica.

U srpskim sredinama na KiM do danas je preminulo 35 lica.Ostale vesti

I na Kosovu i u Srbiji preminula po jedna osoba od kovida

Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, na Kosovu je još jedna osoba preminula od posledica infekcije koronavirusom, pa je ukupan broj žrtava 617. I u Srbiji je od posledica virusa život izgubila jedna osoba.

  • 25.09.2020
U srpskim sredinama četiri nova slučaja koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, četiri lica su novoinficirana, dok je zabeleženo pet slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.09.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 83 novozaražene

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa. Registrovana su 83 nova slučaja zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

  • 24.09.2020
Kosovo: Nema preminulih, 63 nova slučaja

U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovana su 63 nova slučaja zaraze, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

  • 24.09.2020
Uskoro laboratorija za PCR testove u Lapljem Selu?
Doktor Andreas Jasen koji predvodi medicinski ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ zadovoljan je uslovima u kojima kovid bolnica u Lapljem Selu funkcioniše, ali naglašava da je najveći problem nedostatak laboratorije za Pi-Si-Ar (PCR) testiranje.
  • 23.09.2020
U Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa. Registrovan je 81 novi slučaj zaraze, saopšteno je na sajtu covid19.rs.
  • 23.09.2020