Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama na Kosovu preminula dva lica, novoobolelih 46

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano je 46 novoinficiranih koronavirusom, a dva lica su preminula, saopštio je danas specijalista epidemiologije iz mitrovičkog Zavoda za javno zdravlje, dr Aleksandar Antonijević.
U srpskim sredinama na Kosovu preminula dva lica, novoobolelih 46
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Preminula lica su iz Zvečana i Prilužja.

Lice iz Zvečana preminulo je juče, a lice iz Prilužja preminulo je pre tri dana, dodao je dr Antonijević.

Od 46 novoinficiranih, rezultati testiranja za 36 pozitivnih lica stigli su iz VSI Kraljevo, a za 10 novoobolelih rezultati su pristigli iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu.

Na severu Kosova registrovano je ukupno 34 novoobolelih, od toga u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću po 13, u Zvečanu šest i u Zubinom Potoku četiri novoinficiranih lica.

Na centralnom Kosovu su još 12 lica pozitivna na korona virus.

Tri slučaja zaraze registrovana su u Lipljanu, po dvoje novoobolelih je iz Peći, Štrpca i Kosovske Kamenice, dok je po jedno zaraženo lice iz Gračanice i Gnjilana.

U ZC u Kosovskoj Mitrovici hospitalizovano je 50-ak pacijenata, dok je po dvoje smešteno u KC u Niš i KC Kragujevac.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, od 12. marta 2020. godine ukupno je testirano 2.373 lica, od čega je do sada ukupno 340 obolelo.

Od toga, u poslednje tri nedelje testiranja, odnosno od 18. juna zabeleženo je 217 novoinficiranih u srpskim sredinama na Kosovu.

Na severu Kosova, situacija po opštinama je sledeća:

Kosovska Mitrovica: ukupno 120 obolelih, 43 izlečeno, 74 novoobolelih, troje preminulo. Prema jučerašnjim rezultatima, još 10 lica je inficirano korona virusom.

Zvečan: ukupno 55 obolelih, 24 izlečeno, 30 novoobolelih, dva lica preminula. Prema jučerašnjim rezultatima, još šest lica je inficirano korona virusom, a oko 30 je na hospitalizaciji ili u izolaciji.

Leposavić: ukupno 80 obolelih, 20 izlečenih, 55 novoobolelih, petoro preminulo. Prema jučerašnjim rezultatima, još 13 lica su inficirana korona virusom, a 55 se nalazi na hospitalizaciji ili u izolaciji.

Zubin Potok: ukupno 42 obolelih, 24 izlečenih, 16 novoobolelih, dvoje preminulo. Prema jučerašnjim rezultatima, još četiri lica su inficirana korona virusom, 13 lica je u izolaciji, a dva lica su hospitalizovana.Ostale vesti

KM: Protest zdravstvenih radnika.
Medicinski radnici zdravstvenih ustanova na severu Kosova, protestovali su danas pred zgradom Osnovnog tužilaštva u Severnoj Mitrovici, nezadovoljni postupcima Prištine nad zdravstvenim sistemom koji funkcioniše u okviru Srbije. Ujedno su uputili protestno pismo „zbog privođenja i saslušanja njihovih kolega”.
  • 25.01.2021
U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021