Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama na Kosovu još 3 lica zaražena

U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata još tri osobe su obolele od koronavirusa, jedna je preminula, a pet je izlečenih, pokazuju najnoviji podaci Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.
U srpskim sredinama na Kosovu još 3 lica zaražena
Koronavirus u Srbiji (Foto N1)

Tri nova slučaja zareženih virusom Kovid-19 evidentirana su u Leposaviću, četiri izlečena su iz Severne Mitrovice, a jedan iz Zubinog Potoka. Preminulli pacijent je iz Severne Mitrovice.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu od koronavirusa ukupno obolelo 108 osoba, devet je preminulo a 72 pacijenta su izlečena.

U Severnoj Mitrovici ukupno su zaražene 42 osobe, od kojih je 30 izlečeno, a troje preminulo.

U Zvečanu je 25 ukupno oboleliih, 19 izlečenih, a jedan pacijent je preminuo. U Zubinom Potoku je preminuo jedan pacijent, 15 je izlečeno, dok je ukupan broj zaraženih 21.

Podaci za Leposavić govore da je ukupan broj obolelih 20, četiri je preminulo a osam pacijenata je izlečeno.

Na lečenju u KBC-u u Severnoj Mitrovici je devet pacijenata, u Studentskom domu u Severnoj Mitrovici 16, a u Kliničkom centru u Kragujevcu su dva pacijenta.Ostale vesti

Korona i dalje među nama
Tokom protekle nedelje, u periodu od 8. do 14. januara, u Srbiji su registrovana 6.492 novozaražena, a od kovida-19 je preminulo još 40 lica. U većinski albanskim sredinama na Kosovu registrovana su još 53 novoobolela, a preminulih nije bilo.
  • 15.01.2023
Kako da pobedite postpraznično depresivno raspoloženje
Praznici su prošli, euforija splasnula, a ostao osećaj nelagode. Psihološkinja Tamara Džamonja Ignjatović kaže da depresivno stanje nastaje posle praznika jer se suočavamo sa onim što sledi i svim onim što čini svakodnevni život.
  • 09.01.2023
Blagi rast broja novozaraženih kovidom-19
U većinski albanskim sredinama na Kosovu u periodu od 10. do 16. decembra nije bilo preminulih od korone, a trenutno je aktivno 12 slučajeva. U Srbiji je u proteklih nedelju dana kovidom-19 zaraženo još 4.757 pacijenata, dok je broj preminulih duže vreme stabilan i kreće se između 30 i 35 na sedmičnom nivou.
  • 18.12.2022
Kazić: Anksioznost se pojačava usled straha za budućnost
Psihička opterećenost, neizvesnost, bojazan i napetost - utiču na naše zdravlje, mentalno i fizičko. Nakon pandemije kao svojevrsnog stresa za celu planetu, usledili su ratni sukobi čiji dalekosežan efekat u vidu ekonomske krize i pada životnog standarda nisu mimoišli ni naše krajeve. 
  • 15.12.2022
Korona presek: Nedeljna situacija stabilna
U većinski albanskim sredinama na Kosovu ni protekle nedelje nije bilo preminulih od korona virusa. U Srbiji je broj novozaraženih u odnosu na prethodni period u padu, a broj preminulih u blagom porastu.
  • 05.12.2022
Blagi porast broja novoobolelih na Kosovu
Prema podacima kosovskog Ministarstva zdravlja, u nedelji za nama (od ponedeljka, 21. novembra) u većinski albanskim sredinama zabeleženo je 11 novih slučajeva kovida-19. U istom periodu u centralnoj Srbiji koronavirus je potvrđen kod 4.004 osobe. 
  • 27.11.2022