Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama na Kosovu dva nova slučaja koronavirusa

U  poslednja 24 sata na teritoriji čiju nadležnost pokriva KBC Kosovska Mitrovica, registrovana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna na teritoriji Kosovske Mitrovice, a druga sa centralnog Kosova, potvrdila je za Kontakt Plus epidemiolog Desanka Novaković.
U srpskim sredinama na Kosovu dva nova slučaja koronavirusa
Ilustracija (Foto Shutterstock)

“Na Infektivnom odeljenju se nalazi jedna pozitivna osoba iz Kosovske Mitrovice i u stabilnom je zdravstvenom stanju”, kazala je Novaković.

Dodala je da je i osoba sa centralnog Kosova u dobrom zdravstvenom stanju.

Novaković je istakla da više od dve nedelje nije bilo registrovanih kovid pozitivnih slučajeva, i da je ovo prva pojava novoobolelih od 10. juna, kada su zabeleženi poslednji slučajevi koronavirusa.

Kako tvrdi, epidemiološka situacija, na teritoriji u nadležnosti ZC Kosovska Mitrovica, za sada je stabilna.

Ona je napomenula da se rezultati testiranja na kovid-19 dugo čekaju jer su, zbog povećanog obima posla, sve referentne laboratorije opterećene.Ostale vesti

Ramadani: Na Kosovu preko 200 hiljada zaraženih

Na Kosovu je tokom poslednja 24 sata zabeleženo 214 slučajeva korona virusa, što je rekordan broj u odnosu na broj obolelih od početka marta. Činjenica je i da je u poslednjih osam dana zabeleženo 35 smrtnih slučajeva.

  • 09.07.2020
U opštini Štrpce pet pozitivnih slučajeva koronavirusa
Direktor Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić potvrdio je za RTV Herc da je u ovoj opštini 5 osoba pozitivno na koronavirus.
  • 09.07.2020
Još 11 preminulih i 266 zaraženih u Srbiji
Prema poslednjem preseku, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 266 osoba, preminulo je 11 pacijenata.
  • 09.07.2020
U srpskim sredinama 139 obolelih u poslednje tri nedelje
U srpskim sredinama na Kosovu, prema dosadašnjim rezultatima, od 13. marta registrovano je 258 obolelih od koronavirusa, od tog broja 97 lica je sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je danas na konferenciji za novinare epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević.
  • 09.07.2020
Zbog korone privremeno zatvorene kapije Visokih Dečana
Zbog vidno pogoršane zdravstvene situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa na Kosovu i u širem regionu, po blagoslovu episkopa Teodosija, manastir Visoki Dečani privremeno ponovo neće biti u mogućnosti da prima posetioce.
  • 09.07.2020
Na Kosovu rekordnih 214 zaraženih za jedan dan
Ukupan broj zaraženih porastao je tokom jučerašnjeg dana na 4.100, a do sada je od posledica korona virusa umrlo 86 osoba.
  • 09.07.2020