Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama na Kosovu 22 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su 22 nova slučaja infekcije, dok su 42 lica izlečena, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.
U srpskim sredinama na Kosovu 22 nova slučaja
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Na severu Kosova, na osnovu 120 uzoraka uzetih 4. i 5. avgusta, zabeleženo je 16 novih slučajeva infekcije, a u srpskim sredinama južno od reke Ibar evidentirano je 6 novoinficiranih.

Na severu Kosova novooboleli po opštinama: Kosovska Mitrovica (8), Zvečan (4), Zubin Potok (3) i Leposavić (1).

Kada je reč o srpskim sredinama južno od Ibra, pozitivni slučajevi zabeleženi su u Štrpcu (4) i Gračanici (2).

Prema najnovijim podacima, tokom prethodna dva dana, na severu Kosova, izlečeno je 29 pacijenata – 15 iz Kosovske Mitrovice, sedam iz Leposavića, četiri iz Zubinog Potoka, tri iz Zvečana.

U sredinama južno od Ibra izlečeno je 13 pacijenata – četiri u Gračanici, po tri u Gnjilanu i Štrpcu, dok je po jedan pacijent izlečen u Kosovskoj Kamenici, Lipljanu i Prizrenu.

Antonijević navodi da se 424 pacijenta nalaze u kućnoj izolaciji, 82 se leči u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, jedan u KBC Srbije u Beogradu, dva pacijenta su smeštena u KBC “Dragiša Mišović”, dva u KC Kragujevac i dvoje u KC Niš.

Od početka pandemije ukupno je testirano 3.786 lica, od čega je kod 870 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od toga, u Kosovskoj Mitrovici 253, u Leposaviću 168, u Zvečanu 143, a u Zubinom Potoku 90.

Južno od Ibra registrovano je ukupno 206 obolelih.

Ukupan broj aktivnih slučajeva je 513.

U srpskim sredinama na KiM do danas su preminula 34 lica.Ostale vesti

I na Kosovu i u Srbiji preminula po jedna osoba od kovida

Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, na Kosovu je još jedna osoba preminula od posledica infekcije koronavirusom, pa je ukupan broj žrtava 617. I u Srbiji je od posledica virusa život izgubila jedna osoba.

  • 25.09.2020
U srpskim sredinama četiri nova slučaja koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, četiri lica su novoinficirana, dok je zabeleženo pet slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.09.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 83 novozaražene

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa. Registrovana su 83 nova slučaja zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

  • 24.09.2020
Kosovo: Nema preminulih, 63 nova slučaja

U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovana su 63 nova slučaja zaraze, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

  • 24.09.2020
Uskoro laboratorija za PCR testove u Lapljem Selu?
Doktor Andreas Jasen koji predvodi medicinski ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ zadovoljan je uslovima u kojima kovid bolnica u Lapljem Selu funkcioniše, ali naglašava da je najveći problem nedostatak laboratorije za Pi-Si-Ar (PCR) testiranje.
  • 23.09.2020
U Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa. Registrovan je 81 novi slučaj zaraze, saopšteno je na sajtu covid19.rs.
  • 23.09.2020