Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama na Kosovu 17 novoobolelih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano je još 17 pozitivnih slučajeva koronavirusa, dok su 33 lica izlečena, saopštila je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.
U srpskim sredinama na Kosovu 17 novoobolelih
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Na severu Kosova, zabeleženo je 10 novih slučajeva infekcije, a u srpskim sredinama južno od reke Ibar evidentirano je sedam.

Novoinficirani po opštinama na severu Kosova: Kosovska Mitrovica (6), Zubin Potok (2), Zvečan (1) i Leposavić (1).

Kada je reč o srpskim sredinama južno od Ibra, po dva pozitivna slučaja zabeležena su u Gračanici i Prilužju, dok je po jedan novoinficirani registrovan u Štrpcu, Gnjilanu i Peći.

Prema najnovijim podacima, tokom prethodna dva dana, na severu Kosova, izlečeno je 27 pacijenata: devet iz Kosovske Mitrovice, sedam iz Zvečana, šest iz Zubinog Potoka i pet iz Leposavića.

U sredinama južno od Ibra zabeleženo je šest izlečenja: tri u Gračanici, dva u Štrpcu i jedno u Peći.

Dr Novaković ističe da se 371 pacijenat nalazi trenutno u kućnoj izolaciji, 55 se leči u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, jedan pacijent smešten je u KBC “Dragiša Mišović”, jedan u KC Kragujevac i troje u KC Niš.

Od početka pandemije testirano je 4.080 lica, od čega je kod 926 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od toga, u Kosovskoj Mitrovici 279, u Leposaviću 172, u Zvečanu 149, a u Zubinom Potoku 95.

Južno od Ibra registrovano je ukupno 230 obolelih lica.

U srpskim sredinama na KiM do danas je preminulo 35 lica.Ostale vesti

I na Kosovu i u Srbiji preminula po jedna osoba od kovida

Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, na Kosovu je još jedna osoba preminula od posledica infekcije koronavirusom, pa je ukupan broj žrtava 617. I u Srbiji je od posledica virusa život izgubila jedna osoba.

  • 25.09.2020
U srpskim sredinama četiri nova slučaja koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, četiri lica su novoinficirana, dok je zabeleženo pet slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.09.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 83 novozaražene

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa. Registrovana su 83 nova slučaja zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

  • 24.09.2020
Kosovo: Nema preminulih, 63 nova slučaja

U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovana su 63 nova slučaja zaraze, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

  • 24.09.2020
Uskoro laboratorija za PCR testove u Lapljem Selu?
Doktor Andreas Jasen koji predvodi medicinski ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ zadovoljan je uslovima u kojima kovid bolnica u Lapljem Selu funkcioniše, ali naglašava da je najveći problem nedostatak laboratorije za Pi-Si-Ar (PCR) testiranje.
  • 23.09.2020
U Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa. Registrovan je 81 novi slučaj zaraze, saopšteno je na sajtu covid19.rs.
  • 23.09.2020