Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama još dva pozitivna slučaja kovida-19

Na severu Kosova zabeležena su još dva nova slučaja pozitivna na koronavirus, dok su tri pacijenta izlečena, saopštio je danas specijalista epidemiologije dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.
U srpskim sredinama još dva pozitivna slučaja kovida-19
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Od 46 uzorkovanih, dva lica su pozitivna na koronavirus i reč je o osobama sa prebivalištem u Zubinom Potoku i Zvečanu. Još tri lica su izlečena od kovida-19 i upućena u kućnu izolaciju.

"Od 12. marta do juče uzorkovano je 466 lica. Epidemiološka situacija na Kosovu i Metohiji za sada je pod kontrolom. Danas je testirano 50 lica, a jutros su na analizu poslata 42 uzorka", kazao je dr Antonijević.

Ukupno obolelih od koronavirusa u Kosovskoj Mitrovici je 23 (od kojih je jedan pacijent preminuo, a troje izlečeno), u Zvečanu 13, u Leposaviću šest (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zubinom Potoku 8 i na centralnom Kosovu jedan.

Oboleli od koronavirusa hospitalizovani su u KBC Kosovska Mitrovica - njih 10, u Studentskom centru u Mitrovici nalazi se njih 27, u KC Kragujevac je 4, u KC Niš 3, u KC Srbije 1 i na Sajmu 1.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu registrovan 51 slučaj pozitivan na korona virus, od kojih su dve osobe preminule - iz Leposavića i Kosovske Mitrovice.

Dr Antonijević još jednom je apelovao na građane da ostanu u svojim domovima.

"Tako pomažemo sebi, svojoj porodici, društvu, ali i zdravstvenom sistemu. Izađite samo u hitnim slučajevima, uz obavezno držanje socijalne distance", dodao je on.

Direktorka Doma zdravlja u Kosovskoj Mitrovici, dr Miljana Nikolić, kazala je da je zdravstveno stanje obolelih koji su smešteni u Studentskom centru u Mitrovici dobro.

"Vitalni parametri se prate i sve je pod kontrolom. Pod nadzorom su 24h", dodala je dr Nikolić.

Ona je u ime svih zdravstvenih radnika apelovala na građane da poštuju preduzete mere.

"Ukoliko se razbole zdravstveni radnici, ko će sutra lečiti građane?!" - upozorila je dr Nikolić.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021