Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Preminula lica, po dvoje, su iz Kosovske Mitrovice i Leposavića.

Na severu Kosova, zabeleženo je 12 novih slučajeva infekcije, a u srpskim sredinama južno od reke Ibar zabeleženo je 11 novih slučajeva.

Na severu Kosova novooboleli su iz Kosovske Mitrovice (3), Leposavića (2), Zubin Potok (1) i Zvečana (6).

Kada je reč o srpskim sredinama južno od Ibra, pozitivni slučajevi zabeleženi su u Gračanici (2), Gnjilanu (2), Štrpcu (4) i Kosovskoj Kamenici.

Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 sata izlečeno je pet pacijenata – jedan iz Kosovske Mitrovice tri iz Leposavića i jedno lice iz Štrpca.

Dr Antonijević navodi da se 444 pacijenta nalaze u kućnoj izolaciji, 82 se leči u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, jedan u KBC Srbije u Beogradu, dva pacijenta su smeštena u KBC “Dragiša Mišović”, dva u KC Kragujevac i dvoje u KC Niš.

Od početka pandemije ukupno je testirano 3.705 lica, od čega je kod 848 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od toga, u Kosovskoj Mitrovici 255, u Leposaviću 167, u Zvečanu 139, a u Zubinom Potoku 87.

Na centralnom Kosovu registrovano je ukupno 200 obolelih.

Ukupan broj aktivnih slučajeva je 533.

U srpskim sredinama na KiM do danas su preminula 34 lica.Ostale vesti

I na Kosovu i u Srbiji preminula po jedna osoba od kovida

Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, na Kosovu je još jedna osoba preminula od posledica infekcije koronavirusom, pa je ukupan broj žrtava 617. I u Srbiji je od posledica virusa život izgubila jedna osoba.

  • 25.09.2020
U srpskim sredinama četiri nova slučaja koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, četiri lica su novoinficirana, dok je zabeleženo pet slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.09.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 83 novozaražene

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa. Registrovana su 83 nova slučaja zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

  • 24.09.2020
Kosovo: Nema preminulih, 63 nova slučaja

U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovana su 63 nova slučaja zaraze, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

  • 24.09.2020
Uskoro laboratorija za PCR testove u Lapljem Selu?
Doktor Andreas Jasen koji predvodi medicinski ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ zadovoljan je uslovima u kojima kovid bolnica u Lapljem Selu funkcioniše, ali naglašava da je najveći problem nedostatak laboratorije za Pi-Si-Ar (PCR) testiranje.
  • 23.09.2020
U Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa. Registrovan je 81 novi slučaj zaraze, saopšteno je na sajtu covid19.rs.
  • 23.09.2020