Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama 5 slučajeva Kovida-19

Nakon što je ranije danas Kovid–19 potvrđen kod zaposlenog u Pritvorskoj jedinici u Kosovskoj Mitrovici, čije je ispitivanje urađeno u Prištini, stigla je potvrda za još jedan slučaj inficiranja virusom korona, ali sa Torlaka.
U srpskim sredinama 5 slučajeva Kovida-19
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Da je i peti slučaj pozitivan u sredinama nastanjenim većinski srpskim stanovništvom (jedan na jugu, četiri na Severu) na Kosovu, potvrdio je za KoSSev epidemiolog dr Aleksandar Antonijević. U pitanju je uzorak koji je poslat u petak, a pacijent je iz Kosovske Mitrovice.

Za tri uzorka koji su poslati u subotu i šest koji su poslati juče, rezulati još nisu stigli, dakle čeka se nalaz za još devet ukupno do sada, rekao je Antonijević.

On, međutim, nije mogao da potvrdi, saznanja našeg portala o mogućnosti da je među onima pozitivnim na Kovid–19, najmanje još jedan zdravstveni radnik, pored jutrošnjeg slučaja iz Pritvorske jedinice.

Ranije danas, koronavirus potvrđen je kod jednog od zatvorskih radnika u Kosovskoj Mitrovici, ali je testiranje obavljeno u Prištini, s obzirom na to da je u pitanju institucija u kosovskom sistemu. Takođe, uzorci su uzeti kod još sedam radnika ove ustanove, koji će se takođe obaviti u Prištini.Ostale vesti

Opština Gračanica ostaje u zelenoj zoni
Prema novoj odluci Ministarstva zdravlja o podeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih na nedeljnom nivou, Opština Gračanica ostaje u zelenoj zoni.
  • 15.01.2021
U Srbiji preminula još 21 osoba
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovan 1.751 novi slučaj koronavirusa, a preminula je 21 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 15.01.2021
Na Kosovu preminulo sedam osoba, 296 novozaraženih
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo sedam osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.399, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 15.01.2021
Kosovska Vlada ublažila mere
Kosovska vlada odobrila je nove, relaksiranije epidemiološke mere. U opštinama koje pripadaju žutoj i zelenoj zoni rizika, radno vreme privrednika je od 5 sati ujutru do 22:00 časa uveče.
  • 15.01.2021
U srpskim sredinama na Kosovu devet novozaraženih

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je iz izolacije izašlo 25 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 15.01.2021
Priština: SZO i nemačka vlada donirale opremu KBC-u
Svetska zdravstvena organizacija je u saradnji sa nemačkom vladom donirala Kliničko-univerzitetskom centru u Prištini medicinsku opremu u vrednosti 2.17 miliona evra. Na ceremoniji formalne primopredaje vredne pomoći nije bilo prevoda na srpski jezik.
  • 14.01.2021