Vesti
Zdravlje

U srpskim sredinama 5 slučajeva Kovida-19

Nakon što je ranije danas Kovid–19 potvrđen kod zaposlenog u Pritvorskoj jedinici u Kosovskoj Mitrovici, čije je ispitivanje urađeno u Prištini, stigla je potvrda za još jedan slučaj inficiranja virusom korona, ali sa Torlaka.
U srpskim sredinama 5 slučajeva Kovida-19
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Da je i peti slučaj pozitivan u sredinama nastanjenim većinski srpskim stanovništvom (jedan na jugu, četiri na Severu) na Kosovu, potvrdio je za KoSSev epidemiolog dr Aleksandar Antonijević. U pitanju je uzorak koji je poslat u petak, a pacijent je iz Kosovske Mitrovice.

Za tri uzorka koji su poslati u subotu i šest koji su poslati juče, rezulati još nisu stigli, dakle čeka se nalaz za još devet ukupno do sada, rekao je Antonijević.

On, međutim, nije mogao da potvrdi, saznanja našeg portala o mogućnosti da je među onima pozitivnim na Kovid–19, najmanje još jedan zdravstveni radnik, pored jutrošnjeg slučaja iz Pritvorske jedinice.

Ranije danas, koronavirus potvrđen je kod jednog od zatvorskih radnika u Kosovskoj Mitrovici, ali je testiranje obavljeno u Prištini, s obzirom na to da je u pitanju institucija u kosovskom sistemu. Takođe, uzorci su uzeti kod još sedam radnika ove ustanove, koji će se takođe obaviti u Prištini.Ostale vesti

U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020
Preminulo 7 pacijenata, 287 novozaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su potvrđeno novih 287 slučajeva koronavirusa. Preminulo je sedam osoba. Na respiratoru 143 osobe.

  • 04.08.2020
Na Kosovu zaraženo još 225 lica, preminulo 13 pacijenata
U poslednja 24 sata na Kosovu testirano je ukupno 477 uzoraka od kojih je 225 pozitivnih slučajeva. Trinaest lica je preminulo.
  • 04.08.2020
Privatne zdravstvene ustanove traže dozvolu za obavljanje testova

Oko 100 privatnih zdravstvenih ustanova širom Kosova, zatražilo je dozvolu za obavljanje testiranja na Kovid-19. Tokom ove nedelje očekuje se da će prijave pregledati Komisija za licenciranje privatnih zdravstvenih ustanova koja će odlučiti da li ispunjavaju potrebne uslove, prenosi Koha.

  • 03.08.2020