Vesti
Zdravlje

U Srbiji preminulo devet pacijenata, 218 novoobolelih

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo još devet pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 6.890, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
U Srbiji preminulo devet pacijenata, 218 novoobolelih
Ilustracija (Foto Tanjug)

Od poslednjeg preseka stanja na kovid-19 testirana je 10.101 osoba, a registrovano je 218 novih slučajeva infekcije.

Ukupno je hospitalizovana 568 osoba, a na respiratorima je 36 pacijenata.

U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno 713.207 pozitivnih slučajeva infekcije.

Popović: U prvoj fazi četiri miliona vakcina iz "Torlaka"

Supstanca za proizvodnju "sputnjik V" popodne stiže na "Torlak" i od petka počinje proizvodnja vakcine na tom institutu, rekao je za RTS ministar bez portfelja Nenad Popović i naveo da će u prvoj fazi biti proizvedeno četiri miliona vakcina. 

Očekuje se da bi prva vakcina iz "Torlaka", mogla da dođe do punkta za vakcinaciju za 10 dana. Od januara meseca je bilo više obostranih poseta iz Instituta "Torlak" i Instituta "Gamaleja" kako bi se videlo da li vakcina može da se proizvodi u Srbiji. Nakon više provera "Torlak" je dobio zeleno svetlo za proizvodnju vakcine.

Popović rekao je da je supstanca za vakcinu stigla na Aerodrom "Šeremetjovo" i danas popodne će se transportovati u Beograd u specijalnim kontejnerima na temperaturi od plus dva do plus osam stepeni.

"Kada stigne u Beograd ide u "Torlak", gde je sve spremno za proizvodnju vakcine koja će početi sutra u popodnevnim satima", naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, za prvi period od četiri do šest meseci će se proizvesti četiri miliona vakcina "sputnjik V". Naglasio je da je proizvodnja druge doze vakcine jako komplikovana.

"Vakcina "sputnjik V" je postigla izvanredan rezultat pokazuju istraživanja. Efikasnost je došla do 97,6 procenata", kaže Popović.Ostale vesti

U Srbiji preminulo još 39 osoba
U Srbiji je preminulo još 39 pacijenata od posledica koronavirusa, zvanični su podaci objavljeni na covid19.rs. 
  • 04.12.2021
Još četiri novoobolela na Kosovu
Na Kosovu su registrovana četiri slučaja koronavirusa, ali danas nije zabeležen nijedan smrtni slučaj. 
  • 04.12.2021
U srpskim sredinama još 36 novoobolelih od kovida-19
U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji je prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, registrovano 36 novih slučajeva zaraze korona virusom, od ukupno testiranih 125 uzoraka.
  • 04.12.2021
Nove anti-kovid mere od ponedeljka

Od ponedeljka 6. decembra na snagu stupaju nove anti-kovid mere. Policijski čas ostaje na snazi dok je za rad u javnim i privatnim institucijama neophodna potpuna vakcinacija protiv kovida-19, navode iz Kriznog štaba opštine Gračanic.

  • 03.12.2021
U Srbiji preminulo još 45 osoba, 1.801 novooboleli

U poslednja 24 sata od posledica koronavirusa u centralnoj Srbiji preminulo je još 45 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 11.837, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

  • 03.12.2021
Na Kosovu 13 novih slučajeva kovida
Prema najnovijim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu na koronavirus su testirana 1.162 lica, a infekcija je potvrđena kod 13 građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 03.12.2021