Vesti
Zdravlje

U Srbiji preminulo devet pacijenata, 218 novoobolelih

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo još devet pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 6.890, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
U Srbiji preminulo devet pacijenata, 218 novoobolelih
Ilustracija (Foto Tanjug)

Od poslednjeg preseka stanja na kovid-19 testirana je 10.101 osoba, a registrovano je 218 novih slučajeva infekcije.

Ukupno je hospitalizovana 568 osoba, a na respiratorima je 36 pacijenata.

U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno 713.207 pozitivnih slučajeva infekcije.

Popović: U prvoj fazi četiri miliona vakcina iz "Torlaka"

Supstanca za proizvodnju "sputnjik V" popodne stiže na "Torlak" i od petka počinje proizvodnja vakcine na tom institutu, rekao je za RTS ministar bez portfelja Nenad Popović i naveo da će u prvoj fazi biti proizvedeno četiri miliona vakcina. 

Očekuje se da bi prva vakcina iz "Torlaka", mogla da dođe do punkta za vakcinaciju za 10 dana. Od januara meseca je bilo više obostranih poseta iz Instituta "Torlak" i Instituta "Gamaleja" kako bi se videlo da li vakcina može da se proizvodi u Srbiji. Nakon više provera "Torlak" je dobio zeleno svetlo za proizvodnju vakcine.

Popović rekao je da je supstanca za vakcinu stigla na Aerodrom "Šeremetjovo" i danas popodne će se transportovati u Beograd u specijalnim kontejnerima na temperaturi od plus dva do plus osam stepeni.

"Kada stigne u Beograd ide u "Torlak", gde je sve spremno za proizvodnju vakcine koja će početi sutra u popodnevnim satima", naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, za prvi period od četiri do šest meseci će se proizvesti četiri miliona vakcina "sputnjik V". Naglasio je da je proizvodnja druge doze vakcine jako komplikovana.

"Vakcina "sputnjik V" je postigla izvanredan rezultat pokazuju istraživanja. Efikasnost je došla do 97,6 procenata", kaže Popović.Ostale vesti

U Srbiji od posledica kovida preminula još tri pacijenta
U poslednja 24 sata u centralnoj Srbiji su od posledica koronavirusa preminule tri osobe, pa je ukupan broj žrtava povećan na 7.013, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 23.06.2021
Na Kosovu 20 novih slučajeva, preminula jedna osoba

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u većinski albanskim sredinama na Kosovu na kovid-19 testirano je 1.891 lice, a infekcija je potvrđena kod 20 osoba.

  • 23.06.2021
Kosovo: Preminuo jedan pacijent, 18 novoobolelih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje u većinski albanskim sredinama na Kosovu na kovid-19 testirano je 1.963 lica, a infekcija je potvrđena kod 18 osoba. 
  • 22.06.2021
U Srbiji 72 nova slučaja koronavirusa, preminulo šest osoba

Prema najnovijim podacima, poslednja 24 sata u centralnoj Srbiji su od posledica koronavirusa preminulo šest osoba, pa je ukupan broj žrtava povećan na 7.010, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 22.06.2021
SAD iznele plan za raspodelu 55 miliona vakcina, BiH i Кosovo dobijaju deo doza
Prema planu koji je objavila Bela kuća, deo od 55 miliona antikovid vakcina koje SAD doniraju zemljama u inostranstvu, dobiće i Kosovo i Bosna i Hercegovina, dok će većina doniranih doza biti upućena zemljama u Latinskoj Americi, Кaribima, Aziji i Africi, prenosi Glas Amerike.
  • 22.06.2021
Bez novoobolelih u srpskim sredinama na Kosovu

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu nisu zabeleženi novi slučajevi obolelih od kovid-19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 22.06.2021