Vesti
Zdravlje

U selu Vrapčić u opštini Gnjilane 15 zaraženih koronavirusom

Zamenik gradonačelnika Gnjilana Arben Ismaili izjavio je da je u toj opštini do sada registrovano 15 osoba zaraženih virusom korona, a da su svi oboleli iz jednog sela Vrapčić.
U selu Vrapčić u opštini Gnjilane 15 zaraženih koronavirusom
Arben Ismaili (Foto Puls)

"U samom gradu Gnjilanu i okolnim selima za sada je situacija stabilna i nema razloga za paniku“, rekao je za Puls Ismaili i pozvao građane da pojačano vode računa o higijeni i da ne napuštaju kuće bez rukavica i zaštitnih maski.

Ismaili je danas posetio najveće srpsko selo u gnjilanskoj opštini Šilovo da bi se informisao kako proglašena pandemija virusa korona utiče na lokalno stanovništvo i sagledao njegove potrebe.

Kaže da je u saradnji sa srpskim predstavnicima u lokalnoj samoupravi dodeljeno više od 40 paketa humanitarne pomoći u hrani, a ima još za potrebe najugroženijih.

Kosovska vlada donela je novu odluku o zabrani kretanja koja je sada na snazi od 17 do šest časova ujutro.

"Ukoliko postoje određene potrebe da se građani kreću u tom periodu, dozvole se za teritoriju Gnjilana izdaju u poreskoj administraciji, a i opština je spremna da izda dokument u opravdanim slučajevima“, rekao je zamenik gradonačelnik Gnjilana Arben Ismaili gostujući na RTV Puls.Ostale vesti

U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020
Preminulo 7 pacijenata, 287 novozaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su potvrđeno novih 287 slučajeva koronavirusa. Preminulo je sedam osoba. Na respiratoru 143 osobe.

  • 04.08.2020
Na Kosovu zaraženo još 225 lica, preminulo 13 pacijenata
U poslednja 24 sata na Kosovu testirano je ukupno 477 uzoraka od kojih je 225 pozitivnih slučajeva. Trinaest lica je preminulo.
  • 04.08.2020
Privatne zdravstvene ustanove traže dozvolu za obavljanje testova

Oko 100 privatnih zdravstvenih ustanova širom Kosova, zatražilo je dozvolu za obavljanje testiranja na Kovid-19. Tokom ove nedelje očekuje se da će prijave pregledati Komisija za licenciranje privatnih zdravstvenih ustanova koja će odlučiti da li ispunjavaju potrebne uslove, prenosi Koha.

  • 03.08.2020