Vesti
Zdravlje

U opštini Štrpce pet pozitivnih slučajeva koronavirusa

Direktor Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić potvrdio je za RTV Herc da je u ovoj opštini 5 osoba pozitivno na koronavirus.
U opštini Štrpce pet pozitivnih slučajeva koronavirusa
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Dr Saša Krstičić naveo je "da je prvi slučaj kovida-19 zabeležen kod osobe sa malignim oboljenjem koja je bila na lečenju u Beogradu, te da je, po dolasku u Štrpce i pogoršanju stanja, ona poslata u Kosovsku Mitrovicu gde je potvrđeno da se radi o koronavirusu".

"Pacijent je sa težom kliničkom slikom transportovan u KBC Niš. Tri člana njegove uže porodice za koje su danas saopšteni rezultati testiranja na virus kovid 19 i jedan zdravstveni radnik iz porodičnog kontakta sa obolelim takođe su pozitivni. Svo četvoro se nalaze u kućnoj samoizolaciji sa blažim simptomima i njihovo stanje se prati", dodao je Krstičić.

On je naveo i da lica koja osete simptome treba prvo telefonom da se jave u Dom zdravlja u Štrpcu, gde će ih uputiti u dalju proceduru.

Više informacija o situaciji u opštini Štrpce i preporukama za građane sutra će saopštiti dr Saša Krstičić.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021