Vesti
Zdravlje

U opštini Štrpce pet pozitivnih slučajeva koronavirusa

Direktor Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić potvrdio je za RTV Herc da je u ovoj opštini 5 osoba pozitivno na koronavirus.
U opštini Štrpce pet pozitivnih slučajeva koronavirusa
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Dr Saša Krstičić naveo je "da je prvi slučaj kovida-19 zabeležen kod osobe sa malignim oboljenjem koja je bila na lečenju u Beogradu, te da je, po dolasku u Štrpce i pogoršanju stanja, ona poslata u Kosovsku Mitrovicu gde je potvrđeno da se radi o koronavirusu".

"Pacijent je sa težom kliničkom slikom transportovan u KBC Niš. Tri člana njegove uže porodice za koje su danas saopšteni rezultati testiranja na virus kovid 19 i jedan zdravstveni radnik iz porodičnog kontakta sa obolelim takođe su pozitivni. Svo četvoro se nalaze u kućnoj samoizolaciji sa blažim simptomima i njihovo stanje se prati", dodao je Krstičić.

On je naveo i da lica koja osete simptome treba prvo telefonom da se jave u Dom zdravlja u Štrpcu, gde će ih uputiti u dalju proceduru.

Više informacija o situaciji u opštini Štrpce i preporukama za građane sutra će saopštiti dr Saša Krstičić.Ostale vesti

U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

  • 06.08.2020
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
  • 06.08.2020
U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020
Preminulo 7 pacijenata, 287 novozaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su potvrđeno novih 287 slučajeva koronavirusa. Preminulo je sedam osoba. Na respiratoru 143 osobe.

  • 04.08.2020