Vesti
Zdravlje

U opštini Gračanica devet novozaraženih

Prema informacijama Kriznog štaba opštine Gračanica na osnovu poslednjih rezultata kovid-19 potvrđen je kod još 9 pacijenata.
U opštini Gračanica devet novozaraženih
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Na bolničkom lečenju zbog infekcije kovidom-19 nalazi se 48 pacijenata i svi su adekvatno zbrinuti i pod stalnim medicinskim nadzorom.

Krizni štab upozorava meštane da je epidemiološka situacija izuzetno teška ali da je zdravstveni sistem stabilan i da je spreman da 24 sata pruži pomoć svakom pacijentu.

"Odgovornost svih prevashodno meštana je međutim u ovim teškom danima neophodna a samo disciplinovanim ponašanjem uz poštovanje svih preporučenih mera možemo izaći iz ove situacija sa što manje posledica", navodi se u saopštenju.

Krizni štab apeluje da je važno nošenje zaštitinih maski i održavanje fizičke distance, ali i da meštani poslušaju apele nadležnih i prestanu sa svakim vidom društvenih aktivnosti sa privatnim proslavama i većim porodičnim okupljanjima.
Napominje se da se meštani nakon pojave prvih simtoma jave u najbližu kovid ambulantu.

Nepoštovanje mera biće najstrožije kažnjavano, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Do sada je od koronavirusa na teritoriji opštine Gračanica obolelo 234 pacijanata.Ostale vesti

Na Kosovu 267 novozaraženih
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je još jedna osoba preminula od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.411, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 18.01.2021
Na Kosovu 353 nova slučaja
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo pet osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.410, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 17.01.2021
U Srbiji 1.317 novozaraženih
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovano 1.317 novozaraženih koronavirusa, a preminulo je 20 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 17.01.2021
U Srbiji preminule još 22 osobe
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji su registrovana 1.393 nova slučaja koronavirusa, a preminule su 22 osobe, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 16.01.2021
Na Kosovu 363 nova slučaja, šest preminulih
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo šest osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.405, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 16.01.2021
Vučić: Novinari na listi prioriteta za vakcinisanje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Vlade Srbije da novinare stavi na listu prioriteta za vakcinisanje.
  • 16.01.2021