Vesti
Zdravlje

U Gračanici zaražene još četiri osobe

U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica registrovana su četiri novoobolela od Кovida 19, pa je zvanično ukupan broj pozitivnih slučajeva sada 62, saopšteno je iz Кriznog štaba opštine Gračanica.
U Gračanici zaražene još četiri osobe
Ilustracija (Foto Pixsabay)

Svim kontaktima je određena je mera samoizolacije.

Na odeljenju Infektivne klinike Кliničkog centra Priština u Lapljem Selu hospitalizovano je 17 pacijenata.

Iz Кriznog štaba poručuju građanima da poštuju propisane mere, da ne izlaze bez preke potrebe kako bi sebe i svoje ukućane zaštitili od korona virusa.

„Molimo građane da budu samodisciplinovani poštuju propisane mere, prilikom izlaska iz svojih kuća nose zaštitne maske i rukavice, poštuju fizičku distancu i održavaju ličnu higijenu“.

Opštinska inspekcija je svakodnevno na terenu kako bi utvrdila da li se poštuju propisane mere i preporuke epidemiologa.Ostale vesti

Dr Lazić: Bolnički kapaciteti i medicinski radnici na izmaku snage
Epidemiološka situacija je u fazi pogoršanja, na Infektivnom odeljenju u Lapljem Selu hospitalizovano je 47 pacijenata, a bolnički kapaciteti su na izmaku, kazao je na prvoj redovnoj sednici SO Gračanica, direktor KBC Priština sa sedištem u Gračanici dr Bratislav Lazić.
  • 25.02.2021
U Srbiji preminulo još 15 osoba, 3.588 novoobolelih
Prema poslednjim podacima u Srbiji je preminulo još 15 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 4.398, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 25.02.2021
Na Kosovu 437 novozaraženih
U većinski albanskim sredinama na Kosovu od posledica kovida-19 preminulo je pet osoba, ukupan broj žrtava povećan je na 1.587.
  • 25.02.2021
Raste broj zaraženih u srpskim sredinama
Poslednjih dana raste broj zaraženih kovidom-19 u srpskim srednima na Kosovu. Danas je broj novoinficiranih dostigao blizu 100.
  • 25.02.2021
Gradonačelnik Severne Mitrovice: Poštujte epidemiološke mere
Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević apelovao je na građane da se maksimalno pridržavaju svih propisanih mera prevencije u cilju sprečavanja i suzbijanja daljih širenja bolesti izazvane koronavirusom.
  • 25.02.2021
U Srbiji preminulo još 17 osoba
Prema poslednjim podacima u Srbiji je preminulo još 17 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 4.383, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 24.02.2021