Vesti
Zdravlje

U Dobrotinu prvi slučaj koronavirusa

U srpskim sredinama na Kosovu registrovan prvi slučaj kovida-19 kod žene iz mesta kod Lipljana, kazao je na konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
U Dobrotinu prvi slučaj koronavirusa
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Sutra konferencija za medije

Sutra će u 12:00 u zgradi Opštine Gračanica biti održana konferencija za medije povodom registrovanja prvog slučaja virusa korona u srpskim sredinama.

Na konferenciji će govoriti predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, direktor Кliničko bolničkog centra u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić i infektolog Boban Stolić.

 

Prema saznanjima RTV Kim u pitanju je 62-godišnja žena iz Dobrotina. Ovu informaciju nam je potvrdio bliski član porodice.

Meštanka Dobrotina je smeštena u niškom Kliničkom centru.

Uprkos telefonskim pozivima upućenim Kliničko-bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici nismo uspeli da dobijemo više informacija o ovom slučaju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom konferencije pozvao Srbe na Kosovu da se pridržavaju mera koje je donela Vlada Srbije.

Prema podacima iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje, objavljenim sinoć, na Kosovu je do sada od koronavirusa zaraženo 86 osoba, dok je večeras potvrđen i prvi slučaj u srpskim sredinama na Kosovu.Ostale vesti

U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020
Preminulo 7 pacijenata, 287 novozaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su potvrđeno novih 287 slučajeva koronavirusa. Preminulo je sedam osoba. Na respiratoru 143 osobe.

  • 04.08.2020
Na Kosovu zaraženo još 225 lica, preminulo 13 pacijenata
U poslednja 24 sata na Kosovu testirano je ukupno 477 uzoraka od kojih je 225 pozitivnih slučajeva. Trinaest lica je preminulo.
  • 04.08.2020
Privatne zdravstvene ustanove traže dozvolu za obavljanje testova

Oko 100 privatnih zdravstvenih ustanova širom Kosova, zatražilo je dozvolu za obavljanje testiranja na Kovid-19. Tokom ove nedelje očekuje se da će prijave pregledati Komisija za licenciranje privatnih zdravstvenih ustanova koja će odlučiti da li ispunjavaju potrebne uslove, prenosi Koha.

  • 03.08.2020