Vesti
Zdravlje

Srbija: Preminulo 11 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 266

U Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo 11 osoba. Potvrđeno je 266 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od 6.848 testiranih uzoraka.
Srbija: Preminulo 11 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 266
Ilustracija (Foto N1)

Epidemijska slika je sve bolja. Na smanjenje broja zaraženih utiče imunizacija. Vakcinacija se sprovodi na više od 220 punktova.

Iz dana su dan se smanjuje broj pacijenata. pa jedna po jedna bolnica izlaze iz kovid sistema.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da izlazimo iz nesigurne situacije i da on očekuje da bude stabilna, ali uz prisustvo virusa, i tada se može razgovarati o ozbiljnom popuštanju.

Vraćati se u normalan život tokom leta, podrazumeva, prema njegovim rečima, život uz dodatne mere opreza, a maske će se "isključiti" najsporije.

U Institutu "Batut" oko stotinu mladih iz Tuzle primili su vakcinu "Astra-Zeneka".

Na molbu studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli organizovan je njihov dolazak u Beograd na vakcinaciju.

Rukovodilac laboratorije "Vatreno oko" Snežana Jovanović kaže za RTS da je manje testova koje u toj laboratoriji dnevno urade, kao i da je sedam do osam odsto njih pozitivno.

Upozorava da se građani sa putovanja vraćaju zaraženi, da među njima ima i vakcinisanih, kao i da je oprez potreban i tokom putovanja.Ostale vesti

Na Kosovu zabeležena četiri slučaja kovida-19
U poslednja 24 sata, na Kosovu su registrovana četiri slučaja koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Kosova. Nije bilo smrtnih slučajeva, dodaje se u objavi ove institucije.
  • 17.05.2022
Srbija: Jedno lice preminulo od posledica koronavirusa
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji je preminula jedna osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.050, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 16.05.2022
Na Kosovu zabeležena sedam slučajeva kovida-19

U poslednja 24 sata, na Kosovu je registrovano sedam slučajeva koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Kosova. Nije bilo smrtnih slučajeva, dodaje se u objavi ove institucije.

  • 16.05.2022
Gračanica: Besplatna provera šećera u krvi i pritiska
Ordinacija "In medic" je u saradnji sa udruženjem za borbu protiv šećerne bolesti "Slatko srce" organizovala besplatno merenje šećera u krvi i krvnog pritiska u Gračanici.
  • 16.05.2022
U Srbiji potvrđeno 239 slučajeva koronavirusa
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji su preminule tri osobe od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.049, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 15.05.2022
Na Kosovu još 16 novoobolelih

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Kosova u većinski albanskim sredinama na koronavirus su testirane 593, a infekcija je potvrđena kod 16 osoba.

  • 15.05.2022