Vesti
Zdravlje

Sever Kosova: Preminule dve osobe, još dvoje novoobolelih

Na severu Kosova u poslednja 24 sata još dva lica su preminula, a registrovana su i dva slučaja novoobolelih od Kovida-19, saopštio je danas dr Aleksandar Antonijević, specijalista epidemiologije iz Instituta za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.
Sever Kosova: Preminule dve osobe, još dvoje novoobolelih
Dr Aleksandar Antonijević (Foto Radio Kontakt Plus)

Dvoje novoobolelih je sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, kazao je dr Antonijević.

Dva lica koja su preminula od posledica korona virusa su iz Zvečana i Leposavića.

Na severu Kosova ukupno obolelih je 82, izlečena je 21 osoba, a preminulo je 5 lica.

Po opštinama, u Kosovskoj Mitrovici 33 (izlečeno 9, preminuo 1), u Zvečanu 19 (izlečeno 11), u Zubinom Potoku 19 i u Leposaviću 11 (1 izlečen, preminula 3 pacijenta).

Do juče je testirano ukupno 665 lica.

Jutros je poslato 18 uzoraka i rezultati se očekuju večeras, dodao je dr Antonijević.

U Kosovskoj Mitrovici, u Studentskom centru trenutno je 30 pacijenata, dok je u KBC hospitalizovano 18 pacijenata.

U KC Kragujevac su četiri pacijenta, u KBC Niš jedan, u KBC “Dr Dragiša Mišović” dvoje i jedno lice na Beogradskom sajmu u improvizovanoj bolnici.

Dr Antonijević je zamolio građane za još malo strpljenja, da se pridržavaju preporučenih mera, nošenja zaštitne opreme, socijalnog distanciranja i boravka u svojim domovima.

On je rekao da Zavod za javno zdravlje iz Prištine nije tražio podatke od Zavoda u Kosovskoj Mitrovici, te da nikakva zvanična saradnja nije uspostavljena.

“Mi zvanično saradnju neku nismo ostvarili, tu smo za svaki vid saradnje, za pomoć jednih drugima, jer ovo je problem svih, takav je stav i svih kolega, borimo se za svakog pacijenta, svima ćemo izaći u susret , sve što možemo radimo zajednički, ali neka zvanična saradnja nije uspostavljena, i nisu nam tražili podatke, da su tražili, dobili bi sigurno podatke o situaciji. Službeno, nije se niko obratio”, rekao je dr Antonijević.

 Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021