Vesti
Zdravlje

Sever Kosova: Pet novoobolelih od koronavirusa

Na severu Kosova u poslednja 24 sata registrovano je još pet slučajeva pozitivnih na virus korona, saopštio je danas dr Aleksandar Antonijević, specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.
Sever Kosova: Pet novoobolelih od koronavirusa
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

"Dve novoobolele osobe su iz Leposavića, dok je po jedno lice sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Leposaviću", kazao je dr Antonijević.

Četiri pacijenta, troje iz Zubinog Potoka i jedan iz Leposavića, otpuštena su i trenutno se nalaze u kućnoj izolaciji, dodao je dr Antonijević.

Do sada je testirano 886 osoba.

Danas je planirano 40 uzorkovanja, dok su jutros na analizu poslata 22 uzorka, čiji rezultati se očekuju večeras.

Po opštinama, u Kosovskoj Mitrovici je 37 obolelih od Kovid-19 (dvoje preminulo, 16 izlečenih), u Zvečanu 23 (jedan preminuo, 13 izlečenih), u Zubinom Potoku 20 (devetoro izlečenih) i u Leposaviću 14 (troje preminulo, petoro izlečenih).

U Kosovskoj Mitrovici, u Studentskom centru trenutno se nalazi 30 pacijenata, dok je u KBC hospitalizovano 10 pacijenata.

U KC Kragujevac smeštena su tri pacijenta i dvoje njih se nalazi u KBC “Dr Dragiša Mišović”.

Na severu Kosova ukupno obolelih je 94, od tog dva deteta.

izlečena su 43 lica, dok je preminulo 6 pacijenata.Ostale vesti

Na Kosovu šest novih slučajeva zaraze
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je večeras da je Kovidom-19 zaraženo još šest osoba, dok su izlečena dva lica.
  • 25.05.2020
Još jedna žrtva koronavirusa na Kosovu, ukupno 30

Od posledica Kovida-19 danas u popodnevnim časovima preminula je još jedna osoba, navodi se u saopštenju Klinike za infektivne bolesti. Na Kosovu je od ove infekcije preminulo 30 osoba.

  • 25.05.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 34 novoobolelih
U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od Kovida-19 preminula još jedna osoba. Registrovano je 34 novoobolelih, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 25.05.2020
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece redovna
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece vrši se svakodnevno, ali je zbog epidemije koronavirusa odziv bio manji nego uobičajeno, kazala je za RTV Kim specijalista pedijatrije dr Jelena Janjić. Roditelji sa kojima smo razgovarali ističu da se redovno odazivaju na pozive za vakcinaciju.
  • 25.05.2020
Na severu Kosova deseti dan bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovid-19. Takođe, nije bilo izlečenih, ni preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.05.2020
Na Kosovu bez novoobolelih, izlečena četiri lica
Na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovida-19, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova. Četiri osobe su izlečene od koronavirusa.
  • 24.05.2020