Vesti
Zdravlje

Sever Kosova: Još 13 novih slučajeva koronavirusa

Na Severu Kosova registrovano je još 13 pozitivnih slučajeva koronavirusa, potvrdio je za KoSSev epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Antonijević.
Sever Kosova: Još 13 novih slučajeva koronavirusa
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Zavod za javno zdravlje poslao je u sredu 41 uzorak laboratoriji „Vatreno oko“ u Beogradu. Od toga je do jutros stiglo devet rezultata, od kojih je za četiri osobe potvrđeno da su pozitivni na na koronavirus, kao i pozitivan rezultat za osobu iz Kosovske Kamenice koja se prethodno testirala u Nišu.

U toku dana su pristigli i rezultati za preostala 32 uzorka.

„Od ukupno 32 rezultata koliko smo još čekali registrovano je 13 novih slučajeva koronavirusa“, poručio je Antonijević.

Od toga je pet slučajeva registrovano u Leposaviću, a osam u Kosovskoj Mitrovici.

S ozbirom na to da su rezultati tek pristigli, u toku je proces ispitivanja kliničke slike pacijenata, kako bi se utvrdilo da li će biti hospitalizovani ili će biti u kućnoj izolaciji.

„Sada ih kovid ambulante sa teritorije opštine obaveštavaju, radi se krvna slika, snimak pluća, vode se na pregled kod infektologa i odlučuje se da li će biti hospitalizovani ili će da budu u kućnoj izolaciji“, rekao je Antonijević.

Antonijević iznosi sumnju da je do većeg broja novoinficiranih došlo upravo nakon relaksiranja mera, dolaska studenata, ali i zbog veselja koja su se održavala u prethodnom periodu.

Poručuje da se nada da će zbog novonastale situacije građani više poštovati usvojene mere u borbi protiv koronavirusa.

Ukupan broj novoinficiranih u srpskim sredinama na Kosovu sada je 43.

Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici juče je poslao 50 uzoraka u laboratoriju „Vatreno oko“. Očekuje se da će rezultati pristići u nedelju veče ili ponedeljak ujutru.Ostale vesti

U Srbiji 236 novih slučajeva, devet preminulih

Prema poslednjim podacima u Srbiji je registrovano 236 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je još devet pacijenata, navodi se na sajtu covid19.rs.

  • 09.08.2020
Na Kosovu preminulo 12 osoba, 188 novozaraženih
Na Kosovu je još 12 osoba izgubilo bitku sa Kovidom-19, ukupan broj preminulih je 327. Registrovano je 188 novih slučajeva, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje. 
  • 09.08.2020
U srpskim sredinama 18 novoobolelih, izlečeno 33 lica

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, registrovano je 18 novoobolelih od Kovida-19, dok su se 33 lica oporavila, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 09.08.2020
Gračanica: Još pet osoba inficirano koronavirusom
Na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 5 novoobolelih od Kovida-19, pa je ukupan broj zaraženih 72, od čega je 9 pacijenata hospitalizovano, saopštio je danas Krizni štab Opštine Gračanica.
  • 09.08.2020
Novih 6 žrtava kovida 19, još 255 zaraženih u Srbiji
Prema najnovijim podacima, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 255 osoba, a preminulo 6.
  • 08.08.2020
Na Kosovu preminulo još 12 osoba od kovida-19
U poslednja 24 sada u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju testirana su ukupno 443 lica, a u 190 slučajeva rezultat na kovid-19 je bio pozitivan. Dvanaest osoba je preminulo od posledica virusa.
  • 08.08.2020