Vesti
Zdravlje

Sever Kosova: Jedno lice preminulo, jedan novooboleli

Na severu Kosova u poslednja 24 sata registrovan je jedan smrtni slučaj, jedan novooboleli, dok je izlečeno još troje pacijenata od Kovid-19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba Privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici.
Sever Kosova: Jedno lice preminulo, jedan novooboleli
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Preminuli pacijent je iz Kosovske Mitrovice.

Novoobolelo lice je iz Kosovske Mitrovice, dok su dve izlečene osobe iz Kosovske Mitrovice i jedno lice iz Zubinog Potoka.

Po opštinama, u Kosovskoj Mitrovici je 36 obolelih od Kovid-19 (16 izlečenih, dva lica preminula), u Zvečanu 22 (13 izlečeno, preminulo jedno lice), u Zubinom Potoku 19 (šest izlečenih) i u Leposaviću 12 (četiri izlečena, tri pacijenta preminula).

U Kosovskoj Mitrovici, u Studentskom centru trenutno se nalazi 31 pacijent, dok je u KBC hospitalizovano 8 pacijenata.

U KC Kragujevac smeštena su tri pacijenta, i dvoje u KBC “Dr Dragiša Mišović”.

Na severu Kosova ukupno obolelih je 89, izlečeno je 39 lica, dok je preminulo 6 pacijenata.Ostale vesti

Na Kosovu šest novih slučajeva zaraze
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je večeras da je Kovidom-19 zaraženo još šest osoba, dok su izlečena dva lica.
  • 25.05.2020
Još jedna žrtva koronavirusa na Kosovu, ukupno 30

Od posledica Kovida-19 danas u popodnevnim časovima preminula je još jedna osoba, navodi se u saopštenju Klinike za infektivne bolesti. Na Kosovu je od ove infekcije preminulo 30 osoba.

  • 25.05.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 34 novoobolelih
U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od Kovida-19 preminula još jedna osoba. Registrovano je 34 novoobolelih, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 25.05.2020
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece redovna
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece vrši se svakodnevno, ali je zbog epidemije koronavirusa odziv bio manji nego uobičajeno, kazala je za RTV Kim specijalista pedijatrije dr Jelena Janjić. Roditelji sa kojima smo razgovarali ističu da se redovno odazivaju na pozive za vakcinaciju.
  • 25.05.2020
Na severu Kosova deseti dan bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovid-19. Takođe, nije bilo izlečenih, ni preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.05.2020
Na Kosovu bez novoobolelih, izlečena četiri lica
Na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovida-19, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova. Četiri osobe su izlečene od koronavirusa.
  • 24.05.2020