Vesti
Zdravlje

Sever Kosova: Jedan novooboleli, troje izlečeno

Na severu Kosova u poslednja 24 sata registrovan je jedan novooboleli, a izlečeno je još troje pacijenata od Kovida-19, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

Sever Kosova: Jedan novooboleli, troje izlečeno
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Novoobolelo lice je iz Leposavića, dok su dve izlečene osobe iz Kosovske Mitrovice i jedno lice iz Zubinog Potoka.

Na severu Kosova ukupno je obolelih 88. Izlečeno je 36, dok je preminulo 5 lica.

Po opštinama, u Kosovskoj Mitrovici je 35 obolelih od Kovida-19 (14 izlečenih, jedno lice preminulo), u Zvečanu 22 (13 izlečeno, preminulo jedno lice), u Zubinom Potoku 19 (petoro izlečenih) i u Leposaviću 12 (četiri izlečena, tri pacijenta preminula).

Na Infektivnom odeljenju KBC u Kosovskoj Mitrovici smešteno je 11 pacijenata, u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici smešten je 31 pacijent, u KC Kragujevac nalazi se troje, dok je u KBC Dragiša Mišović u Beogradu smešteno dvoje pacijenata.Ostale vesti

Na Kosovu šest novih slučajeva zaraze
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je večeras da je Kovidom-19 zaraženo još šest osoba, dok su izlečena dva lica.
  • 25.05.2020
Još jedna žrtva koronavirusa na Kosovu, ukupno 30

Od posledica Kovida-19 danas u popodnevnim časovima preminula je još jedna osoba, navodi se u saopštenju Klinike za infektivne bolesti. Na Kosovu je od ove infekcije preminulo 30 osoba.

  • 25.05.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 34 novoobolelih
U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od Kovida-19 preminula još jedna osoba. Registrovano je 34 novoobolelih, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 25.05.2020
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece redovna
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece vrši se svakodnevno, ali je zbog epidemije koronavirusa odziv bio manji nego uobičajeno, kazala je za RTV Kim specijalista pedijatrije dr Jelena Janjić. Roditelji sa kojima smo razgovarali ističu da se redovno odazivaju na pozive za vakcinaciju.
  • 25.05.2020
Na severu Kosova deseti dan bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovid-19. Takođe, nije bilo izlečenih, ni preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.05.2020
Na Kosovu bez novoobolelih, izlečena četiri lica
Na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovida-19, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova. Četiri osobe su izlečene od koronavirusa.
  • 24.05.2020