Vesti
Zdravlje

Preporuke Instituta za javno zdravlje

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova ponovo je apelovao na građane da ostanu kod kuće i da se pridržavaju njihovih i preporuka Ministarstva zdravlja.
Preporuke Instituta za javno zdravlje
Illustracija (Foto NIZJZ)

Sa Instituta su pozvali građane da strogo drže distancu od drugih osoba na udaljenosti od najmanje dva metra. Da vode računa o lličnoj i higijeni svojih domova.

U slučaju kašljanja i kijanja preporučuje se da se usta pokriju ili da se kija u sakupljeni lakat.

Starijim i hroničnim bolesnicima se preporučuje da ostanu kod kuće.

"Građani ostanite kod kuće, to vam spašava živote. U ovoj situaciji je neophodna vaša svest i pomoć", navodi se u poruci Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Iako na Kosovu žive i druge nacionalne zajednice, a srpski jezik je jedan od dva zvanična, sve objave i saopštenja Instituta su isključivo na albanskom jeziku.Ostale vesti

U Srbiji registrovan 741 slučaj koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj koronavirusa. Trinaest osoba je preminulo, navodi se na sajtu kovid19.rs.
  • 29.03.2020
U Srbiji još jedna žrtva koronavirusa
Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti u subotu uveče preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.
  • 29.03.2020
Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa na Kosovu
Sinoć je na Kosovu potvrđen još jedan slučaj koronavirusa. Ukupan broj do sada zaraženih je 91, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 29.03.2020
Još dva slučaja koronavirusa u srpskim sredinama
Epidemiolog dr Aleksandar Antonijeveić potvrdio je Štabu za vanredne situacije da su dve osobe sa severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, zaražene su novim koronavirusom.
  • 29.03.2020
Na Kosovu 90 zaražanih koronavirusom
Na Kosovu su još dve osobe obolele od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj zaraženih je 90.
  • 28.03.2020
U Srbiji potvrđeno 659 slučajeva koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su dve osobe preminule, pa je ukupan broj umrlih 10.
  • 28.03.2020