Vesti
Zdravlje

Preporuke Instituta za javno zdravlje

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova ponovo je apelovao na građane da ostanu kod kuće i da se pridržavaju njihovih i preporuka Ministarstva zdravlja.
Preporuke Instituta za javno zdravlje
Illustracija (Foto NIZJZ)

Sa Instituta su pozvali građane da strogo drže distancu od drugih osoba na udaljenosti od najmanje dva metra. Da vode računa o lličnoj i higijeni svojih domova.

U slučaju kašljanja i kijanja preporučuje se da se usta pokriju ili da se kija u sakupljeni lakat.

Starijim i hroničnim bolesnicima se preporučuje da ostanu kod kuće.

"Građani ostanite kod kuće, to vam spašava živote. U ovoj situaciji je neophodna vaša svest i pomoć", navodi se u poruci Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Iako na Kosovu žive i druge nacionalne zajednice, a srpski jezik je jedan od dva zvanična, sve objave i saopštenja Instituta su isključivo na albanskom jeziku.Ostale vesti

U Srbiji preminulo 6 pacijenata, 235 novoobolelih
Prema najnovijim podacima u Srbiji je preminulo još 6 pacijenata od posledica infekcije koronavirusom. Zaraženo je još 235 osoba, podaci su sa sajta covid19.rs.
  • 11.08.2020
Na Kosovu još 171 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta zdravlja na Kosovu kornavirusom inficirana je 171 osoba. Preminulo je još 13 pacijenata.
  • 11.08.2020
Rusija registrovala prvu vakcinu protiv Kovida-19
Ruski predsednik, Vladimir Putin, saopštio je da je u Rusiji danas registrovana prva u svetu vakcina protiv Kovida-19.
  • 11.08.2020
Kurti: Moguća humanitarna katastrofa
Bivši kosovski premijer i predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pozvao je ambasadore u Prištini da njihove zemlje pomognu kosovskom zdravstvu, jer će, kako kaže, od jeseni imati humanitarnu katastrofu.
  • 10.08.2020
Preminulo još 14 pacijenata na Kosovu
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je još 14 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 341.
  • 10.08.2020
U Srbiji 163 nova slučaja, preminulo pet osoba
U poslednja 24 časa u Srbiji su potvrđena još 163 nova slučaja koronavirusa, preminulo je pet pacijenata, ukupan broj preminulih iznosi 646, navodi se na sajtu covid19.rs.
  • 10.08.2020