Vesti
Zdravlje

Preporuke Instituta za javno zdravlje

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova ponovo je apelovao na građane da ostanu kod kuće i da se pridržavaju njihovih i preporuka Ministarstva zdravlja.
Preporuke Instituta za javno zdravlje
Illustracija (Foto NIZJZ)

Sa Instituta su pozvali građane da strogo drže distancu od drugih osoba na udaljenosti od najmanje dva metra. Da vode računa o lličnoj i higijeni svojih domova.

U slučaju kašljanja i kijanja preporučuje se da se usta pokriju ili da se kija u sakupljeni lakat.

Starijim i hroničnim bolesnicima se preporučuje da ostanu kod kuće.

"Građani ostanite kod kuće, to vam spašava živote. U ovoj situaciji je neophodna vaša svest i pomoć", navodi se u poruci Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Iako na Kosovu žive i druge nacionalne zajednice, a srpski jezik je jedan od dva zvanična, sve objave i saopštenja Instituta su isključivo na albanskom jeziku.Ostale vesti

Na Kosovu 27 novih slučajeva koronavirusa
Na Kosovu je registrovano 27 novih slučajeva koronavirusa, saopštio je večeras Nacionalni institut za javno zdravlje. Od početka epidemije na Kosovu je 1.110 osoba obolelo od Kovida-19.
  • 01.06.2020
U Srbiji 18 novih slučajeva, preminula jedna osoba
U Srbiji je potvrđeno 18 novih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja. Takođe, jedna osoba je preminula od posledica Kovida-19.
  • 01.06.2020
Na severu Kosova bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije registrovan nijedan novooboleli od Kovid-19. Nema ni izlečenih i preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 01.06.2020
Na Kosovu još 13 osoba pozitivno na koronavirus
Iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu saopšteno je večeras da je virusom Kovid-19 inficirano 13 lica.
  • 31.05.2020
Srbija: Preminula još jedna osoba, 31 novozaraženi

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa.

  • 31.05.2020
Sever Kosova i danas bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije registrovan nijedan pozitivan slučaj na virus korona. Takođe, nema ni izlečenih i preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 31.05.2020