Vesti
Zdravlje

Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici

U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Ukupan broj pozitivnih slučajeva na teritoriji opštine Gračanica sada iznosi 66.

Na odeljenju Infektivne klinike Кliničkog centra Priština u Lapljem Selu hospitalizovano je 14 pacijenata.

"Svim kontaktima je određena mera samoizolacije, oni su pod nadzorom jer je bolest nepredvidiva i vrlo brzo može doći do napredovanja bolesti", navode iz Kriznog štaba.

Poručuju da se "samo odgovornim i disciplinovanim ponašanjem možemo izboriti sa epidemijom", pa je zato je neophodna disciplina.

"Apeluje se na sve meštane da poštuju mere samoizolacije kako bi sačuvali ne samo svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice već i celokupnog stanovništva", ističu iz Kriznog štaba opštine Gračanica.Ostale vesti

I na Kosovu i u Srbiji preminula po jedna osoba od kovida

Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, na Kosovu je još jedna osoba preminula od posledica infekcije koronavirusom, pa je ukupan broj žrtava 617. I u Srbiji je od posledica virusa život izgubila jedna osoba.

  • 25.09.2020
U srpskim sredinama četiri nova slučaja koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, četiri lica su novoinficirana, dok je zabeleženo pet slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.09.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 83 novozaražene

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa. Registrovana su 83 nova slučaja zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

  • 24.09.2020
Kosovo: Nema preminulih, 63 nova slučaja

U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovana su 63 nova slučaja zaraze, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

  • 24.09.2020
Uskoro laboratorija za PCR testove u Lapljem Selu?
Doktor Andreas Jasen koji predvodi medicinski ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ zadovoljan je uslovima u kojima kovid bolnica u Lapljem Selu funkcioniše, ali naglašava da je najveći problem nedostatak laboratorije za Pi-Si-Ar (PCR) testiranje.
  • 23.09.2020
U Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa. Registrovan je 81 novi slučaj zaraze, saopšteno je na sajtu covid19.rs.
  • 23.09.2020