Vesti
Zdravlje

Popović: Situacija sa koronavirusom pod kontrolom

Situacija sa koronavirusom na teritoriji opštine Gračanica je pod kontrolom, kazao je za RTV Kim predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović.
Popović: Situacija sa koronavirusom pod kontrolom
Srđan Popović (Foto Kim)

Popović je naveo da su posle tri nedelje juče zabeležna tri nova slučaja koronavirusa na teritoriji opštine Gračanica i dodao:

„Sa punom sigurnošću mogu da kažem svim meštanima da je naša bolnica na visini zadatka i da smo spremni za eventualni porast broja novih slučajeva. Imamo sve što je potrebno za testiranje, zbrinjavanje naših pacijenata, i sve to funkcioniše kako treba“.

Popović je naglasio da su službenici Odeljenja inspekcije Opštine Gračanica stalno na terenu i da prate situaciju.

„Prekjuče smo imali i sastanak sa službenicima Javnih službi, dezinfekcija svih objekata je u planu, sa tim nismo ni prestajali. Ako bude bilo potrebe, sigurno ćemo pojačati rad Javnih službi“, rekao je Popović.

Predsendik Opštine Gračanica apeluje na meštane da se pridržavaju propisanih mera i tako spreče širenje koronavirusa.Ostale vesti

U Srbiji život izgubile još 52 osobe
U Srbiji su u poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminule 52 osobe, saopšteno je na sajtu covid19.rs. Potvrđeno je 7.919 novih slučajeva zaraze.
  • 02.12.2020
Na Kosovu preminulo 14 pacijenata, 555 novozaraženih
Prema poslednjim podacima na Kosovu je još 14 osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.040, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 02.12.2020
Velika Britanija prva zemlja koja je odobrila Fajzerovu vakcinu
Velika Britanija je prva zemlja u svetu koja je odobrila vakcinu protiv koronavirusa kompanija Fajzer (Pfizer) i Bajontek (BioNTech).
  • 02.12.2020
U srpskim sredinama jedan smrtni slučaj, 79 novoobolelih
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, jedan osoba je preminula od posledica kovida-19, dok je zabeleženo 79 novih slučajeva infekcije i 16 izlečenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 02.12.2020
U opštini Gračanica devet novozaraženih
Prema informacijama Kriznog štaba opštine Gračanica na osnovu poslednjih rezultata kovid-19 potvrđen je kod još 9 pacijenata.
  • 02.12.2020
Hoti: Epidemiološka situacija ozbiljna, mere ostaju na snazi
Premijer Kosova Avdulah Hoti saopštio je da će se, zbog epidemije koronavirusa, prvo polugodište u svim nivoima obrazovanja na Kosovu završiti 18. decembra, a da će drugo polugodište početi 18. januara.
  • 01.12.2020