Vesti
Zdravlje

Pomoć Unicefa Gračanici i Kosovskoj Mitrovici

Kancelarija Unicefa na Kosovu dodelila je danas zaštitnu medicinsku opremu Kliničko bolničkim centrima u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici.
Pomoć Unicefa Gračanici i Kosovskoj Mitrovici
Šleper pomoći od Unicefa (Foto Ministarstvo zdravlja Kosova)

Direktor odeljenja za zdravstvo u Opštini Gračanica Aleksandar Popović potvrdio je za RTV Kim da je pomoć stigla danas popodne, dodajući da više podataka o tome ima direktor lokalnog KBC-a Bratislav Lazić.

Od dr Lazića još uvek nismo uspeli da dobijemo nikakvu informaciju.

Šefica Kancelarije Unicef-a za mitrovački okrug Ivana Milosavljević izjavila je da su danas, osim bolnici u Kosovskoj Mitrovici, medicinsku pomoć dodelili Ministarstvu zdravlja u Prištini i Kliničko-bolničkom centru u Gračanici.

"Mi smo već jednom imali određene zalihe u našoj kancelariji, namenjene našem osoblju, koje smo donirali bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Ovo je drugi deo pomoći, koji smo namenski naručili iz Kopenhagena za potrebe zdravstvenih centara u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Prištini“, kazala je Milosavljevićeva, a prenosi Radio Kontakt plus.

Ona dodaje da će Unicef nastaviti sa ovakvim akcijama.

Načelnik Odeljenja ortopedije i član Kriznog štaba u KBC Kosovska Mitrovica dr Dragiša Milović, zahvalio je Unicefu na pruženoj donaciji, istakavši da im svaka pomoć puno znači.

"Radi se o onom materijalu koji nam je najneophodniji za rad sa pacijentima, a to su kape, maske i mantili. Pored toga što nam naša država Srbija maksimalno pomaže preko Ministarstva zdravlja i Kancelarije za KIM, svaki vid pomoći, kao što je ovaj danas, je ohrabrujući i puno nam znači“, kazao je dr Milović.

On je istakao da će ova pomoć prevashodno značiti pri radu i zaštiti lekara i medicinskih sestara, koji imaju direktan i neposredan kontakt sa obolelima od koronavirusa.

Inače, Ministarstvo zdravlja Kosova dobilo je danas od Unicefa 3,6 tona medicinske opreme, kao pomoć zdravstvenim radnicima u borbi protiv Kovida-19. Kosovskom zdravstvenom sistemu u okviru ove pošiljke su sitgle rukavice, hirurške maske, zaštitna odela, mantili, zaštitne pregače.Ostale vesti

Na Kosovu 353 nova slučaja
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo pet osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.410, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 17.01.2021
U Srbiji 1.317 novozaraženih
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovano 1.317 novozaraženih koronavirusa, a preminulo je 20 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 17.01.2021
U Srbiji preminule još 22 osobe
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji su registrovana 1.393 nova slučaja koronavirusa, a preminule su 22 osobe, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 16.01.2021
Na Kosovu 363 nova slučaja, šest preminulih
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo šest osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.405, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 16.01.2021
Vučić: Novinari na listi prioriteta za vakcinisanje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Vlade Srbije da novinare stavi na listu prioriteta za vakcinisanje.
  • 16.01.2021
U srpskim sredinama 10 novozaraženih
U srpskim sredinama je, prema najnovijim podacima, registrovano 10 novih slučajeva zaraze, dok je iz izolacije izašlo 48 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 16.01.2021