Vesti
Zdravlje

Pomoć Unicefa Gračanici i Kosovskoj Mitrovici

Kancelarija Unicefa na Kosovu dodelila je danas zaštitnu medicinsku opremu Kliničko bolničkim centrima u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici.
Pomoć Unicefa Gračanici i Kosovskoj Mitrovici
Šleper pomoći od Unicefa (Foto Ministarstvo zdravlja Kosova)

Direktor odeljenja za zdravstvo u Opštini Gračanica Aleksandar Popović potvrdio je za RTV Kim da je pomoć stigla danas popodne, dodajući da više podataka o tome ima direktor lokalnog KBC-a Bratislav Lazić.

Od dr Lazića još uvek nismo uspeli da dobijemo nikakvu informaciju.

Šefica Kancelarije Unicef-a za mitrovački okrug Ivana Milosavljević izjavila je da su danas, osim bolnici u Kosovskoj Mitrovici, medicinsku pomoć dodelili Ministarstvu zdravlja u Prištini i Kliničko-bolničkom centru u Gračanici.

"Mi smo već jednom imali određene zalihe u našoj kancelariji, namenjene našem osoblju, koje smo donirali bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Ovo je drugi deo pomoći, koji smo namenski naručili iz Kopenhagena za potrebe zdravstvenih centara u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Prištini“, kazala je Milosavljevićeva, a prenosi Radio Kontakt plus.

Ona dodaje da će Unicef nastaviti sa ovakvim akcijama.

Načelnik Odeljenja ortopedije i član Kriznog štaba u KBC Kosovska Mitrovica dr Dragiša Milović, zahvalio je Unicefu na pruženoj donaciji, istakavši da im svaka pomoć puno znači.

"Radi se o onom materijalu koji nam je najneophodniji za rad sa pacijentima, a to su kape, maske i mantili. Pored toga što nam naša država Srbija maksimalno pomaže preko Ministarstva zdravlja i Kancelarije za KIM, svaki vid pomoći, kao što je ovaj danas, je ohrabrujući i puno nam znači“, kazao je dr Milović.

On je istakao da će ova pomoć prevashodno značiti pri radu i zaštiti lekara i medicinskih sestara, koji imaju direktan i neposredan kontakt sa obolelima od koronavirusa.

Inače, Ministarstvo zdravlja Kosova dobilo je danas od Unicefa 3,6 tona medicinske opreme, kao pomoć zdravstvenim radnicima u borbi protiv Kovida-19. Kosovskom zdravstvenom sistemu u okviru ove pošiljke su sitgle rukavice, hirurške maske, zaštitna odela, mantili, zaštitne pregače.Ostale vesti

Na Kosovu 36 novih slučajeva koronavirusa

Nacionalni institut za javno zdravlje večeras je saopštio da je koronavirus potvrđen kod još 36 osoba. Ukupan broj obolelih iznosi 1.194.

  • 06.06.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 74 novoobolelih
U Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 248.
  • 06.06.2020
Na severu Kosova bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije registrovan nijedan novooboleli od Kovida-19. Nema ni izlečenih i preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 06.06.2020
Na Kosovu 11 novih slučajeva Kovida-19
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta na Kosovu je koronavirusom zaraženo 11 lica, što ukupan broj obolelih od koronavirusa čini 1.158.
  • 05.06.2020
Srbija: 96 zaraženih koronavirusom, 1 osoba preminula
U Srbiji je u poslednja 24 časa registrovano još 96 zaraženih koronavirusom, što ukupan broj inficiranih čini  11.667 lica.
  • 05.06.2020
Sever Kosova: Bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije registrovan nijedan novooboleli od Kovid-19.
  • 05.06.2020