Vesti
Zdravlje

Opština Gračanica: Još deset pacijenata zaraženo kovidom-19

Na osnovu poslednjih pristiglih uzoraka, kovid-19 povrđen je kod 10 pacijenata sa teritorije opštine Gračanica, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Međutim, Krizni štab Kosovske Mitrovice objavio je ranije danas da je u Gračanici registrovano 11 pacijenata zaraženih ovim virusom.
Opština Gračanica: Još deset pacijenata zaraženo kovidom-19
Ilustracija (Foto SZO)

Iz Кriznog štaba u Gračanici saopštavaju da je ukupan broj pozitivnih na koronavirus na teritoriji ove opštine sada 137.

Navodi se da je na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu hospitalizovano 18 pacijenata.

Takođe se i u Кovid ambulantama svakodnevno povećava broj pregleda.

"Кrizni štab Opštine Gračanica u svakodnevnom je kontaktu sa poslovnim i privrednim subjektima, građanima i institucijama gde redovno prati sprovođenje preporučenih mera, dok inspektori Opštine Gračanica te mere redovno kontrolišu na terenu. Opštinski Кrizni štab poziva meštane na odgovorno i disciplonovano ponašanje i strogo poštovanje preporučenih mera", ističe se u saopštenju.Ostale vesti

U Srbiji život izgubile još 52 osobe
U Srbiji su u poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminule 52 osobe, saopšteno je na sajtu covid19.rs. Potvrđeno je 7.919 novih slučajeva zaraze.
  • 02.12.2020
Na Kosovu preminulo 14 pacijenata, 555 novozaraženih
Prema poslednjim podacima na Kosovu je još 14 osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.040, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 02.12.2020
Velika Britanija prva zemlja koja je odobrila Fajzerovu vakcinu
Velika Britanija je prva zemlja u svetu koja je odobrila vakcinu protiv koronavirusa kompanija Fajzer (Pfizer) i Bajontek (BioNTech).
  • 02.12.2020
U srpskim sredinama jedan smrtni slučaj, 79 novoobolelih
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, jedan osoba je preminula od posledica kovida-19, dok je zabeleženo 79 novih slučajeva infekcije i 16 izlečenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 02.12.2020
U opštini Gračanica devet novozaraženih
Prema informacijama Kriznog štaba opštine Gračanica na osnovu poslednjih rezultata kovid-19 potvrđen je kod još 9 pacijenata.
  • 02.12.2020
Hoti: Epidemiološka situacija ozbiljna, mere ostaju na snazi
Premijer Kosova Avdulah Hoti saopštio je da će se, zbog epidemije koronavirusa, prvo polugodište u svim nivoima obrazovanja na Kosovu završiti 18. decembra, a da će drugo polugodište početi 18. januara.
  • 01.12.2020