Vesti
Zdravlje

OG: Za dve nedelje 24 nova slučaja kovida-19, vakcinisano 200 lica

U matičnim zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine Gračanica poslednjih dana povećan je broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima kovid infekcije od kojih je testiranjem od 10. avgusta virus potvrđen kod 24 pacijenta, saopšteno je iz OG. Kako se navodi, dve stotine ljudi vakcinisano je za manje od nedelju dana u Dijagnostičkom centru.
OG: Za dve nedelje 24 nova slučaja kovida-19, vakcinisano 200 lica
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Krizni štab opštine Gračanica navodi da je epidemiološka situacija poslednje dve nedelje pogoršana, te apeluje na meštane da se strogo pridržavaju propisanih mera i budu odgovorni prema sebi i svojim bližnjima.

"Odeljenje inspekcije opštine Gračanica preduzelo je sve zakonske mere na osnovu Odluke o opštim i posebnim merama za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje pandemije kovida-19. Inspektori su svakodnevno na terenu, a uvedena su i noćna dežurstva kako bi se kontrolisalo sprovođenje mera u svim mestima", napominje se u saopštenju.

Takođe, Krizni štab je pozvao meštane da se vakcinišu protiv koronavirusa.

"Od prošle nedelje vakcinaciju mogu obaviti Fajzer vakcinom i u Dijagnostičkom centru u Gračanici nakon prethodno zakazanog termina i pregleda ordinirajućeg lekara pre vakcinacije. Za manje od nedelju dana u Dijagnostičkom centru u Gračanici vakcinisano je dve stotine građana a prijave za zakazivanje termina stižu u velikom broju", navode iz Opštine.

Napominju da je u prijemnim kovid ambulantama povećan broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima respirastornih infekcija i onih koji ukazuju na kovid-19.

"Prema podacima kojima raspolaže Krizni štab više od 80 osoba je u samoizolaciji.Bolnički i ambulantni kapaciteti su spremni za pružanje medicinskih usluga ali je disciplina građana najvažnija preventiva od širenja infekcije", zaključuje se u saopštenju objavljenom na sajtu Opštine Gračanica.Ostale vesti

U Srbiji 51 preminuo, 2.339 novoobolelih
Prema najnovijim podacima, u centralnoj Srbiji je od posledica kovida-19 preminuo 51 pacijent, pa je ukupan broj žrtava povećan na 11.484, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 26.11.2021
Na Kosovu još 17 novozaraženih
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Kosova na kovid-19 su testirana 1.263 građana, a pozitivna su 17 lica.
  • 26.11.2021
Na Kosovu 12 novoobolelih od kovida-19

Prema poslednjim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu na koronavirus je testirano 1.559 lica, a infekcija je potvrđena kod 12 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

  • 25.11.2021
U Srbiji još 2.677 novozaraženih, preminulo 48 osoba

Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je još 48 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava 11.433, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

  • 25.11.2021
Dr Mirjana Drigant: Imamo nove slučajeve korone, vakcinacija jedina žaštita
Zbog nepoštovanja preporučenih mera, dolaskom slava i praznika počeli su da se pojavljuju novi slučajevi korona virusa, kazala je za Radio Goraždevac direktorka Doma zdravlja u Goraždevcu Mirjana Drigant.
  • 25.11.2021
U srpskim sredinama još 33 slučaja zaraze
Prema najnovijim zvaničnim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovana su još 33 slučaja zaraze korona virusom od testiranih 109 uzoraka, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.11.2021