Vesti
Zdravlje

OG: Za dva dana 15 obolelih

U poslednja dva dana na teritoriji opštine Gračanica kovid-19 potvrđen je kod još 15 osoba, a na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu hospitalizovana su 32 pacijenta, saopštio je Krizni štab.
OG: Za dva dana 15 obolelih
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Kako se navodi, Krizni štab upozorava građane na poštovanje mera koje su na snazi, jer svako neodgovorno ponašanje dovodi do porasta broja obolelih lica.

„Moramo izbegavati okupljanja, držati distancu i nositi maske. Od svih nas očekujemo da se ponašamo oprezno i odgovorno“, apeluje opštinski Krizni štab.

Napominje se da će povećanje broja inficiranih rezultirati pojačanom kontrolom inspekcijskih organa, koja će u saradnji sa policijom kažnjavati u narednim danima svako nepoštovanje mera.

Od početka pandemije kovid-19 na teritoriji opštine Gračanica potvrđen je kod 433 lica.

Inače, prema najnovijoj kategorizaciji opština na osnovu broja zaraženih, opština Gračanica će i ove sedmice biti u zelenoj zoni.

 Ostale vesti

Gračanica: Još devet lica pozitivno na kovid-19
Prema podacima pristiglim za protekla 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je devet novoobolelih lica od virusa korona, saopšteno je opštinskoj Informativnoj službi.
  • 04.03.2021
Antonijević: Broj obolelih raste, situacija je zabrinjavajuća
Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević kazao je za RTV Kim da je epidemiološka situacija u sredinama na Kosovu gde pretežno živi srpsko stanovništvo jako ozbiljna. Takođe, naveo je da se oko 30 odsto slučajeva, u srpskim sredinama, pripisuje novom britanskom soju koronavirusa.
  • 04.03.2021
U srpskim sredinama na Kosovu dva smrtna slučaja
Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu, dve osobe su preminule, registrovano je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je iz izolacije izašlo 40 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 04.03.2021
Srbija prva u regionu, druga u Evropi i sedma u svetu po stopi vakcinacije
U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, do sada date 1.535.274 doze vakcine protiv koronavirusa, dok je 534.751 osoba i revakcinisana, prenosi Tanjug.
  • 04.03.2021
Na Kosovu 568 novozaraženih, preminula 4 pacijenta

Prema najnovijim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu od posledica kovida-19 preminula su još četiri pacijenata, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 1.620, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.

  • 03.03.2021
U Srbiji preminulo još 16 osoba
Prema poslednjim podacima u Srbiji je preminulo još 16 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 4.491, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 03.03.2021