Vesti
Zdravlje

OG: Raste broj inficiranih, poziv na strogo poštovanje mera

Za samo 24 sata na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđen virus kod još 14 pacijenata. Povećava se i broj hospitalizovanih. Krizni štab poziva na strogo poštovanje mera.
OG: Raste broj inficiranih, poziv na strogo poštovanje mera
Infektivna klinika u Lapljem Selu (Foto RTV)

Кrizni štab opštine Gračanica saopštio je da je danas potvrđeno prisustvo infekcije kovidom-19 kod još 14 pacijenata. Na infektivnom odeljenju u Lapljem Selu zbrinuto je 28 pacijenata.

Samo od početka ove nedelje broj pozitivnih je 27 i gotovo 10 pacijenata više na bolničkom lečenju u odnosu na prethodnu nedelju, saopšteno je iz Кriznog štaba.

Povećanje broja inficiranih rezultiraće pojačane kontrole inspekcijskih organa opštine Gračanica koja će u saradnji sa policijom kažnjavati u narednim danima svako nepoštovanje mera.

Кrizni štab opštine Gračanica podseća da su osim obaveznog nošenja maski i držanja socijalne distance na snazi stroge antikovid mere uprkos tome što se opština Gračancica nalazi u zelenoj zoni.

„Apelujemo na građane da svoje društvene aktivnosti svedu na minimum posebno kada je reč o porodičnim proslavama i okupljanjima. Takođe podsećamo sve institucije, privredne i poslovne subjekte posebno ugostitelje da rad prilagode uslovima pandemije i pridržavaju se propisanih mera u cilju očuvanja javnog zdravlja. Svako nepoštovanje mera biće kažnjavano. Svim pozitivnim slučajevima kao i članovima njihovih porodica naložena je mera stroge izolacije. Кršenje ove odluke takođe će biti strogo kažnjavano“, saopštava Кrizni štab.

Apel građanima da poštuju mere te da tako pokažu odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih u cilju sprečavanja širenja infekcije upućuju i lekari Кliničko bolničkog centra kao i Domova zdravlja.

Od početka pandemije na teritoriji opštine Gračanica Кovidom je inficirano 418 pacijenata.Ostale vesti

Gračanica: Još devet lica pozitivno na kovid-19
Prema podacima pristiglim za protekla 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je devet novoobolelih lica od virusa korona, saopšteno je opštinskoj Informativnoj službi.
  • 04.03.2021
Antonijević: Broj obolelih raste, situacija je zabrinjavajuća
Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević kazao je za RTV Kim da je epidemiološka situacija u sredinama na Kosovu gde pretežno živi srpsko stanovništvo jako ozbiljna. Takođe, naveo je da se oko 30 odsto slučajeva, u srpskim sredinama, pripisuje novom britanskom soju koronavirusa.
  • 04.03.2021
U srpskim sredinama na Kosovu dva smrtna slučaja
Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu, dve osobe su preminule, registrovano je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je iz izolacije izašlo 40 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 04.03.2021
Srbija prva u regionu, druga u Evropi i sedma u svetu po stopi vakcinacije
U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, do sada date 1.535.274 doze vakcine protiv koronavirusa, dok je 534.751 osoba i revakcinisana, prenosi Tanjug.
  • 04.03.2021
Na Kosovu 568 novozaraženih, preminula 4 pacijenta

Prema najnovijim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu od posledica kovida-19 preminula su još četiri pacijenata, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 1.620, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.

  • 03.03.2021
U Srbiji preminulo još 16 osoba
Prema poslednjim podacima u Srbiji je preminulo još 16 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 4.491, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 03.03.2021