Vesti
Zdravlje

OG: Proteklog vikenda korona potvrđena kod četiri osobe

Na području opštine Gračanica tokom proteklog vikenda je potvrđen kovid-19 kod još četiri osobe, saopšteno je iz Kriznog štaba ove lokalne samouprave.
OG: Proteklog vikenda korona potvrđena kod četiri osobe
Ilustracija (Foto Freepik)

Prema već ustaljenom običaju, ni danas, kao ni prethodnih meseci, iz Kriznog štaba nema podataka o broju testiranih na kovid-19 u određenom vremenskom periodu.

Javnost je i dalje uskraćena za podatke o broju pacijenata obolelih od ove bolesti koji se leče na centralnom Kosovu, o uslovima njihovog lečenja, imaju li zdravstvene ustanove dovoljno medikamenata i slobodnih kreveta, mogu li da pruže adekvatnu terapiju zaraženima.

Takođe, nema podataka ni o broju lica sa centralnog Kosova koja se od kovida-19 leče u Kosovskoj Mitrovici ili u centralnoj Srbiji.

Uprkos mnogo puta ponovljenim novinarskim apelima, nadležni jednostavno ne žele ili ne smeju da izađu u javnost sa ovim informacijama.

Građanima se iz Kriznog štaba i ovaj put šalju identične poruke "da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju aktuelne antikovid mere".Ostale vesti

U Srbiji još 960 novoobolelih
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji nisu zabileženi smrtni slučaji, pa je ukupan broj žrtava 16,126, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 01.07.2022
U srpskim sredinama šest aktivnih slučajeva koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu trenutno je aktivno šest slučajeva koronavirusa, izjavila je za Radio Kontakt Plus, specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.
  • 01.07.2022
Na Kosovu 167 osoba zaraženo koronavirusom
Od 563 testirana, 167 građana je rezultiralo pozitivno na kovid-19, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Kosova.
  • 01.07.2022
SZO očekuje visoke nivoe koronavirusa ovog leta u Evropi
Svetska zdravstvena organizacija očekuje „visoke nivoe“ kovida-19 ovog leta u Evropi i pozvala je da se pažljivo prati virus, pošto je zabeležen utrostručen broj novozaraženih dnevno u poslednjih mesec dana.
  • 01.07.2022
EU priznaje kosovske sertifikate o vakcinaciji protiv koronavirusa

Evropska unija saopštila je da će od danas prihvatiti sertifikate o vakcinaciji, testiranju i lečenju, koje izdaju kosovske institucije za koronavirus.

  • 30.06.2022
Još 149 novih slučajeva koronavirus na Kosovu, u Srbiji 921

Prema najnovijim podacima, na Kosovu je na koronavirus testirano 786, a infekcija je potvrđena kod 149 lica, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. U Srbiji je registrovan 921 novi slučaj zaraze.

  • 30.06.2022